Kritičari dočekali "na nož" završnicu Ratova zvijezda - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Kritičari dočekali “na nož” završnicu Ratova zvijezda

“Uspon Skajvokera” trebalo je da bude sjajan završetak priče o Ratovima zvijezda, filmskog serijala dugog 42 godine, ali mnogi kritičari smatraju da film u tome nije uspeo i reditelja optužuju da je napravio film koji udovoljava fanovima.

Povratak reditelja Džej Džej Abramsa toj svemirskoj sagi ocenjen je kao neoriginalan. Kritičari tvrde da je završetak skrojen tako da podilazi okorelim fanovima.

Na sajtu “Roten Tomatos” dobio je samo 59 odsto pozitivnih ocena, što je najgore za neki film iz serijala od “Fantomske pretnje” koji se inače smatra najgorim odnjih devet.

“Los Anđeles Tajms” je film nazvao “kukavičkim” s “jeftinim obrtima”.

“U želji da nikoga ne uvredi, ispao je kao da su ga radili fanovi, a ne profesionalne filmadžije”, dodaje časopis “Tajms”.

“Holivud Reporter” piše da je Abrams napravio film po načelu “više je više”, što gledaoca ostavlja “nadutog zbog previše različitih jela s čudnim sastojcima”.

Prethodni film, “Poslednji Džedaj” bio je eksperimentalan i oduševio je kritičare, ali ga je zato, jer je poremetio neke dogme Ratova zvezda, na nož dočekalo glasno krilo tvrdokornih fanova.

S druge strane, ima i pozitivnih kritika. “Varajeti” piše da se radi o “najelegantnijoj i najemotivnijoj” epizodi Ratova zvezda od “Imperija uzvraća udarac” iz 80. godina.

“Dejli telegraf” dodaje “da našim junacima daje kraj kakav zaslužuju”.

CNN navodi da je Abrams snimio “film za one koji ga najviše vole”.

“Njujork tajms” nije bio tako uviđavan i napisao je da je Abrams “najuporniji B student u popularnoj kulturi”.

Znalci, međutim, ne očekuju da će loše kritike smanjiti želju da se pogleda film, koji je u sredu ušao u svetsku distribuciju, i pretpostavljaju da bi prvog vikenda prikazivanja mogao da zaradi između 200 i 225 miliona dolara na blagajnama u SAD i Kanadi, a to bi bilo među najboljim otvaranjima u istorije filma.

Izvor. N1/Hina

Danas objavljeno

Ne može da spremi jelo za vrijeme koje piše u deklaraciji, pa tuži kompaniju za pet miliona dolara

Vanja A

10 najljepših žena svih vremena – po izboru običnih ljudi

Vanja A

Adrijana Lima bukvalno sija – i dalje joj nema ravne FOTO

Vanja A

Ostavite komentar