Kristina iz Gruzije ima 21 dijete: "Prvu ćerku sam rodila, a ostalih 20 surogat majke u godini dana" - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Kristina iz Gruzije ima 21 dijete: “Prvu ćerku sam rodila, a ostalih 20 surogat majke u godini dana”

Za brzo proširivanje porodice koriste surogat majčinstvo, ali Kristina ne isključuje rađanje više dece prirodnim putem.

Pre više od godinu dana Kristina Ozturk (23) iz Batumija u Gruziji bila je mama jednog deteta, a sada gaji 20 beba, koje su sve njena biološka deca. Ona i njen suprug milioner Galip (57), angažovali su 16 dadilja koje žive s njima u kući i danonoćno rade brinući se za decu. Mama koja ima 21 dete ne isključuje mogućnost da ima još dece, a rekla je da bi volela da ih ima oko 100.

Kristina koja je poreklom iz Rusije, supruga Galipa je upoznala kad je posetila Batumi na prvom putovanju u inostranstvo. Tada je već bila mama Viktoriji, koja sada ima šest godina, a svoju su prvu bebu dočekali putem surogat majke, dečačića zvanog Mustafa, prošle godine.

“O ovome sam sanjala od detinjstva. Moj je suprug takođe sanjao o velikoj, srećnoj porodici. Tako smo nakon što smo se upoznali, počeli da svoj sanprevedemo u delo. Život nam se promenio iz korena, a naša klinika za surogat majčinstvo je zadivljena, ali i srećna što nam pomaže da ostvarimo snove o velikoj porodici. Nisam sigurna hoćemo li biti najveća porodica na svetu, ali planiramo sigurno da budemo najsrećniji na svetu. Stalno sam s decom i radim sve ono što mame inače rade. Jedina razlika je u broju dece. Svaki dan je drugačiji, od planiranja rasporeda osoblja do kupovine. Mogu da kažem samo jedno, meni nikad nije dosadno”, ispričala je Kristina za “San”.

Trenutno za brzo proširivanje porodice koriste surogat majčinstvo, ali Kristina ne isključuje rađanje više dece prirodnim putem. “Planiram trudnoću, ali ne odmah, jer za sada moram da budem u blizini svojih beba. Teško je biti mama za 21 dete kad ste trudni. U bliskoj budućnosti ne planiramo više beba putem surogat majčinstva”, dodala je.

Imaju 16 dadilja koje rade po rasporedu četiri dana, pa su dva dana slobodne. One i žive u kući, a spavaće sobe su im u blizini dečijih. Osim toga, imaju i kuhinju u kojoj mogu da kuvaju.Porodica kupuje svake sedmice 20 velikih paketa pelena i 53 paketa mleka.

Bebe su Mustafa (14 m), Mariam (13 m), Airin (13 m), Alisa (13 m), Hasan (1), Judi (1), Harper (11 m), Tereza (11 m), Huseiin (11 m), Ana (10 m), Isabela (10 m), Ismail (9 m), Mehmet (9 m), Ahmet (9 m), Ali (8 m), Kristina (8 m), Sara (7 m), Lokman (7 m), Galip (6 m) i Olivia (4m).

Žive u vili na tri sprata, a svako dete deli sobu s dvoje ili troje braće. “To je dok su tako mali, pa ćemo ih kasnije razdvojiti. Za sada imamo tri sprata kuće. U budućnosti ćemo možda sagraditi još, a možda ćemo kupiti i veću kuću. Nemamo tačan plan, jer trenutno imamo dovoljno prostora za sve”, tvrdi Kristina.

Bebe su u krevetu između 20 sati i 6 sati ujutro, dok Viktoria spava do 7 sati ujutro. Na pitanje je li moguće da posveti 20 beba dovoljno pažnje, Kristina kaže: “Dajem sve od sebe. Najdraže dete mi je suprug. Ponekad mi baš dođe kao da imam još jedno dete. Sva su naša deca najbolja deca na svetu, volimo ih jednako do Meseca i nazad”.

Danas objavljeno

Toking heds se plašili zatvora u Jugoslaviji

Vanja A

Brus Vilis postao prvi glumac koji je prodao prava na svog “digitalnog blizanca”

Vanja A

Vila bivše SFRJ u Njujorku prodata za 50 miliona dolara

Zeljka

Ostavite komentar