Razgovaraću sa Šmitom i otvoreno ću mu reći svoj stav - BIGportal.ba
Region Vijesti

Razgovaraću sa Šmitom i otvoreno ću mu reći svoj stav

Šmit je više puta i pomogao Srbima, kada su Dodika htjeli da izoluju, ja sam ga zamolio da dođe i pomogne u rješavanju tog spora. Ja razumijem Dodika, ali ćemo razgovarati sa svima – poručio je predsjednik Srbije.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je kazao da je više puta razgovarao sa Kristijanom Šmitom, novim visokim predstavnikom u BiH, i navodi da će uvek pričati sa svima.

  • On je više puta i pomogao Srbima, kada su Dodika htjeli da izoluju, ja sam ga zamolio da dođe i pomogne u rješavanju tog spora. Ja razumijem Dodika, ali ćemo razgovarati sa svima. Ali ću i Šmitu reći da smo protiv Bonskih ovlašćenja i Inckove politike, i da je svaka akcija protiv Dodika katastrofalna za stanje u regionu. Pri tome, da imate u vidu, Šmit je jedan fantastično inteligentan čovek, vrsni i veoma iskusan političar. Nadam se da će imati više takta i željeti da čuje i srpsku stranu – rekao je srpski predsjednik .

Vučić je,kako prenose Novosti, gostujući sinoć u programu TV Hepy, rekao da Srbija ima odnose sa Republikom Srpskom koji su najbolji ikada.

  • Nikada ne smijju da nam se ponove sankcije na Drini, olajavanja i svađe. Ja razumijem poziciju Srpske, i ja da sam na njihovom mjestu isto bi se ponašao. Ali i oni moraju da razumiju poziciju Srbije. Mi imamo više od 60 odsto stranih direktnih investicija sa Zapada. Jel mislite da ja imam pravo da ugrozim takvu poziciju Srbije. A jel mislite da smijem da ugrozim Republiku Srpsku. Nećemo se saglasiti sa progonom Milorada Dodika. Mali smo mi za Rusiju, a ja želim da se nastavi napredak Srbije. Ali to ne znači da neću reći Šmitu sve u lice. Komplikovana je situacija za nas izuzetno – kazao je Vučić.

(BN)

Danas objavljeno

Status kandidata BiH za članstvo bez uslova

M.

Sudija Perić traži izuzeće u predmetu “Respiratori”

Vanja A

Uhapšen sin Ilije Petkovića zbog šverca kokaina

Vanja A

Ostavite komentar