"Kris Kornel je prije smrti živio jednom nogom na tamnoj strani" - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

“Kris Kornel je prije smrti živio jednom nogom na tamnoj strani”

Tom Morelo kaže da je njegova pesma iz 2007. “The Garden of Gethsemane” inspirisana tekstom koji mu je poslao Kris Kornel, nakon što je pevač nestao na nekoliko nedelja.

Već su snimili poslednji Audioslave album “Revelations”, a bend je otišao svojim putem. Morelo je na kraju uključio pesmu na svoj sledeći solo LP “One Man Revolution”.

“The Garden of Gethsemane je mesto gde je Isus imao trenutak sumnje dok se suočavao sa hapšenjem i raspećem”, rekao je Morelo za Kerrang. Kornel je, izgleda, bio u sličnom trenutku.

“Mnogo pre nego što je Kris preminuo, bilo je nekako burno kada je nestao na neko vreme”, rekao je Morelo, te dodao: “Usred noći, nakon što je bio nestao na mesec dana – ili tri meseca, ili koliko god to bilo – poslao mi je poruku u kojoj je pisalo: ‘Ako progutaš novčić iz bunara želja, tvoji snovi će se ostvariti na nebu ili u paklu. Iskoristio sam taj tekst kao centralni deo ove pesme za mog prijatelja koji je jednom nogom već bio na tamnoj strani.”

Morelov mandat u bendu Audioslave, 2001-07, bio je između nastupa sa Rage Against the Machine. Karijeru je započeo sa kratkotrajnom grupom pod nazivom Lock Up, koja je trajala samo tri godine.

“Lock Up je potpisao ugovor sa Geffen Records i napravio jedan album sa užasnim naslovom: “Something Bitchin’ This Way Comes” “, rekao je Morelo. “To je bio moj ulazak u svet snimanja ploča i suočavanja sa užasima muzičke industrije. Izbačen sam sa te etikete i šutnut sa nekoliko stotina dolara u džepu”, prisetio se on, prenosi “Headliner”.

Našao se na raskrsnici:

“Sa 27 godina uhvatio sam se za uspeh. Taj bend je uradio ono što je od nas traženo – da budemo uspešni”, rekao je Morelo i dodao: “I posle sam se zakleo da više nikada neću svirati ni jednu notu muzike u koju nisam verovao. Tokom sledećih 20 ploča, ja sam držao sam se tog zaveta.”

Danas objavljeno

Patuljasti jarići su zvijezde Instagrama

Vanja A

Dakota Džonson ima najsmešniji odgovor na komentar “haljina ti je prekratka”

Vanja A

Plava će obojiti sve zimske outfite

Vanja A

Ostavite komentar