Kripto-kradljivci: Kad iz mjenjačnice nestane 49 miliona dolara - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Kripto-kradljivci: Kad iz mjenjačnice nestane 49 miliona dolara

Lanac kripto-krađa koje se dešavaju u poslednje vreme dobio je novi zalet, a kada je menjačnica Upbit iz Južne Koreje potvrdila da je ostala bez 342 hiljade Ethereum coin-a.

Ukradene kriptovalute vrede oko 49 miliona američkih dolara, te su 27. novembra iz digitalnog novčanika menjačnice premeštene u anonimni novčanik. Menjačnica je odmah nakon toga suspendovala sve uplate i isplate, te preostala sredstva preusmerila u offline novčanike koji su zaštićeni od napada. Korisnici su obavešteni o tome da menjačnica namerava da ukradena sredstva nadoknadi sopstvenim, te da će proći oko dve nedelje dok se transakcije ne budu vratile u normalu.

Još uvek nema pouzdanih tragova o identitetu kradljivaca, pa je moguće da se radi ili o nekoj većoj online kriminalnoj organizaciji, ili o nekome ko je zaposlen u menjačnici. Ovo nije najveća zabeležena kripto-krađa, pa rekord još uvek drži Coincheck koji je početkom 2018. godine izgubio čak 400 miliona dolara, ali je šteta ipak velika, a posebno zbog toga što je bilo neophodno da se sve transakcije zaustave na određeni period.

Izvor: Engadget/Benchmark

Danas objavljeno

YouTube produžio suspenziju Trampu, suspendovan i Đulijani

D

“Ptičica na straži” lovi lažne vijesti

D

Ćirilizator ekstenzija: Program koji jednim klikom pretvara latinicu u ćirilicu

Zeljka

Ostavite komentar