Krim NATO-u: „Ne zanosite se u Crnom moru“ - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Krim NATO-u: „Ne zanosite se u Crnom moru“

Zamenik predsedavajućeg krimskog parlamenta Vladimir Bobkov pozvao je zemlje NATO-a da se ne zanose u Crnom moru organizujući provokacije sa približavanjem obalama Krima.

„Nastavlja se praksa približavanja našim granicama. I tu postoje dva aspekta. Prvi je vojni, kada vlasti stranih država počinju da se zanose, verovatno zaboravljajući do kakvih posledica po ceo svet mogu da dovedu globalni sukobi“, rekao je Bobkov za RIA Novosti.

Istakao je da takva približavanja granicama Rusije nemaju nikakvu perspektivu.

“ Strane države iskušavaju snagu Rusije, koliko je ozbiljno spremna da štiti svoj teritorijalni integritet, izviđaju, ali granica Ruske Federacije je dobro čuvana“, naglasio je Bobkov.

Prema njegovom mišljenju, pojačavanje vojne aktivnosti zemalja NATO-a kod obala Krima nije slučajno, pošto je poluostrvo strateški važan region.

Bobkov je naveo da je drugi aspekt približavanja granicama Rusije politički.

„Svaki put kada se približavaju granicama Krima, naši protivnici pokušavaju da podsete da ne priznaju status poluostrva, da se ne približavaju teritoriji Ruske Federacije, već teritoriji druge države koja iz sve snage pokušava da uđe u NATO“, rekao je Bobkov.

On smatra da se sve to neće skoro završiti, pošto je, kako je rekao, u zapadnim zemljama na vlast došla generacija političara koja nije vaspitana na tragedijama rata iz prošlog veka.

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije ranije je saopštilo da se u Crnom moru pojačavaju vojna dejstva Sjedinjenih Američkih Država i njenih NATO saveznika.

(Tanjug)

Danas objavljeno

Britanski stručnjaci: Nije smak svijeta. Delta nas brine više od omikrona

M.

“Ekspert za držanje Zapada u neizvjesnosti”

M.

1, 5 miliona doza Sputnika V proizvedeno na Torlaku

M.

Ostavite komentar