Kremlj: Žalimo slučaj - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Kremlj: Žalimo slučaj

Kremlj je izrazio žaljenje zbog incidenta sa britanskim razaračem u Crnom moru, rekao je danas novinarima portparol ruskog predsednika Putina, Dmitri Peskov.

“Mi smatramo da je britanski razarač izvršio provokaciju. Štaviše, žalimo zbog toga što je to bila namerna i pripremljena provokacija”, kazao je Peskov, prenela je agencija Tass.

Vlasti u Moskvi objavile su juče da su patrolni brod i borbeni avion ispalili upozoravajuće hice u blizini britanskog razarača “Difender”, jer je navodno ušao u ruske teritorijalne vode u blizini Krima, što je Britanija demantovala.

London tvrdi da je brod prolazio kroz ukrajinske teritorijalne vode u skladu sa medjunarodnim pravom, odbacujući navde Rusije da je ruska mornarica ispalila hice upozorenja.

Britanija je danas pokušala da ublaži jučerašnji incident osporavanjem ruskih navoda o dogadjaju, sa tvrdnjom da nije ispaljen nijedan hitac upozorenja u blizini britanskog razarača “Difender” koji je navodno ušao u ruske teritorijalne vode u blizini Krima.

“Mislim da u ovom konkretnom slučaju nema ničega što bi ljude trebalo previše da zanima”, rekao je britanski ministar za zaštitu životne okoline Džordž Justis, prenosi Rojters.

On je naveo da nije bilo pucanja u znak upozorenja, već da se odvijala vežba gadjanja, i da nije neobično da Rusi to rade na ovom području, pa incident u tom smislu nije posebno neobičan.

Danas objavljeno

Jak zemljotres pogodio Aljasku

M.

Evropol obavijestio MUP Srbije: Kriminalna grupa namjerava atentat na Vučića!

M.

Vučićeva poruka: Nema povlaćenja! Pobijedićemo ih sve

M.

Ostavite komentar