7. Novembra 2022.

Kremlj: Više puta smo rekli…

Big Portal

“U više navrata smo govorili da ruska strana ostaje otvorena kako bi ostvarila svoje ciljeve pregovora, ali smo takođe više puta skrenuli pažnju svima da u ovom trenutku ne vidimo takvu moguc´nost, pošto je u Kijevu kodifikovano, tj. pretvoreno u zakon o nenastavljanju bilo kakvih pregovora sa ruskom stranom”, objasnio je Peskov novinarima.

Ranije je “Vašington post” objavio da administracija američkog predsednika Džozefa Bajdena privatno traži od ukrajinskog rukovodstva da pokaže otvorenost za pregovore sa Rusijom. Peskov je prokomentarisao ovaj članak i istakao da ne zna da li je to tačno.

“Ne znamo da li je to istina ili ne, jer ponavljam, ima i istinitih izveštaja, ali pre svega izveštaja koji su apsolutne spekulacije ili čiste laži. Stoga ne možemo da komentarišemo, s obzirom da nismo sigurni da je to tačno”, rekao je portparol.

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski ranije je potpisao ukaz o stupanju na snagu odluke Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine o nemoguc´nosti vođenja pregovora sa predsednikom Rusije. Krajem oktobra predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da je Rusija spremna za pregovore o Ukrajini i pozvao Kijev da odmah prekine sva borbena dejstva.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare