Kremlj: Strategija NATO o Rusiji dokaz da smo bili u pravu - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Kremlj: Strategija NATO o Rusiji dokaz da smo bili u pravu

Zvanični Kremlj saopštio je danas da je usvajanje nove strategije NATO o Rusiji potvrdilo da je odluka Moskve da prekine veze sa Alijansom bila ispravna.

“Nema potrebe za dijalogom pod ovim uslovima i usvajanje takvog koncepta od strane NATO-a to još jednom potvrđuje“, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov na konferenciji za novinare, a prenosi agencija Rojters.

On je dodao da Rusija nikada nije imala iluzije o NATO-u.

“Znamo prirodu ovog saveza. Ovaj savez nije stvoren radi mira, on je zamišljen, dizajniran i stvoren za konfrontaciju“, izjavio je Peskov.

“Ovo na najslikovitiji način potvrđuje ispravnost odluke Ruske Federacije donete nekoliko dana ranije u vezi sa prekidom zvaničnog dijaloga. To jednostavno nije potrebno, dijalog u takvim uslovima, a koncept NATO-a to potvrđuje“, rekao je Peskov, a prenosi ruska agencija TAS S.

Ministri odbrane NATO-a dogovorili su juče novi master plan za odbranu od bilo kakvog potencijalnog ruskog napada na više frontova.

Poverljiva strategija ima za cilj da se NATO pripremi za istovremeni napad u regionima Baltika i Crnog mora koji bi mogao da uključi nuklearno oružje, hakovanje kompjuterskih mreža i atentate iz svemira.

“Nastavljamo da jačamo naš savez sa boljim i modernizovanim planovima“, izjavio je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg nakon sastanka, na kojem je takođe dogovoreno kreiranje fonda od milijardu dolara za obezbeđivanje početnog finansiranja za razvoj novih digitalnih tehnologija.

(Tanjug)

Danas objavljeno

Napadnuta američka baza u Siriji

V.R.

Bivša holandska kraljica pozitivna na koronu

V.R.

Incident iznad Crnog mora: Ruski avion skrenuo, NATO ignorisao

V.R.

Ostavite komentar