Kremlj odgovara Erdoganu: I mi smo nezadovoljni - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Kremlj odgovara Erdoganu: I mi smo nezadovoljni

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov odgovorio je turskom predsjedniku Redžepu Tajipu Erdoganu, koji je izrazio nezadovoljstvo pregovorima sa Rusijom i rekao da je njegova zemlja spremna za novu akciju u Siriji, rekavši i da je Rusija takođe nezadovoljna napadima terorista na sirijske snage i ruske vojne objekte u Idlibu.

Kako je istakao, Rusija je bila zadovoljna dogovorom koji je postignut prije nešto više od godinu dana u Sočiju, međutim to zadovoljstvo je nestalo nakon što su terorističke grupacije pokrenule napade na sirijske snage i ruske vojne objekte.

  • To zadovoljstvo bilo je obostrano, međutim naše zadovoljstvo je nestalo nakon što su u Idlibu terorističke grupacije pokrenule napade – naglasio je on.

Portparol Kremlja je ocijenio i da je vojna operacija Turske u Idlibu najgori mogući scenario razvoja situacije.

  • Ako je riječ o operaciji protiv teroristčikih grupacija u Idlibu, to bi bilo u skladu sa dogovrima iz Sočija, budući da one trenutno imaju poprilično jako naoružanje. Međutim, ako je riječ o operaciji protiv legitimnih vlasti, to bi bio najgori mogući scenario – upozorio je Peskov.

Peskov je takođe rekao da Rusija namjerava da nastavi sa korišćenjem kontakata sa Turskom kako bi se izbjegla eskalacija tenzija u Idlibu.

Podsjetimo, predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da Turska nije zadovoljna pregovorima s Rusijom o sirijskom Idlibu, te da je spremna da počne vojnu operaciju u toj oblasti.

SPUTNIK

Danas objavljeno

Novi protesti u Zagreb protiv kovid potvrda

M.

Novi soj virusa korona visoko rizičan za Evropljane

M.

Novi soj korone se širi: U Britaniji prvi slučajevi

M.

Ostavite komentar