Kremlj odgovara Erdoganu: I mi smo nezadovoljni - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Kremlj odgovara Erdoganu: I mi smo nezadovoljni

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov odgovorio je turskom predsjedniku Redžepu Tajipu Erdoganu, koji je izrazio nezadovoljstvo pregovorima sa Rusijom i rekao da je njegova zemlja spremna za novu akciju u Siriji, rekavši i da je Rusija takođe nezadovoljna napadima terorista na sirijske snage i ruske vojne objekte u Idlibu.

Kako je istakao, Rusija je bila zadovoljna dogovorom koji je postignut prije nešto više od godinu dana u Sočiju, međutim to zadovoljstvo je nestalo nakon što su terorističke grupacije pokrenule napade na sirijske snage i ruske vojne objekte.

  • To zadovoljstvo bilo je obostrano, međutim naše zadovoljstvo je nestalo nakon što su u Idlibu terorističke grupacije pokrenule napade – naglasio je on.

Portparol Kremlja je ocijenio i da je vojna operacija Turske u Idlibu najgori mogući scenario razvoja situacije.

  • Ako je riječ o operaciji protiv teroristčikih grupacija u Idlibu, to bi bilo u skladu sa dogovrima iz Sočija, budući da one trenutno imaju poprilično jako naoružanje. Međutim, ako je riječ o operaciji protiv legitimnih vlasti, to bi bio najgori mogući scenario – upozorio je Peskov.

Peskov je takođe rekao da Rusija namjerava da nastavi sa korišćenjem kontakata sa Turskom kako bi se izbjegla eskalacija tenzija u Idlibu.

Podsjetimo, predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da Turska nije zadovoljna pregovorima s Rusijom o sirijskom Idlibu, te da je spremna da počne vojnu operaciju u toj oblasti.

SPUTNIK

Danas objavljeno

“Kako se ponašaju Srbi tako bi trebalo da se ponaša Evropska unija”

M.

Pretresen kamp Blažuj, 17 lica biće protjerano iz BiH

M.

Palermo, devojčica žrtva igre “izazova” na Tik-Toku

M.

Ostavite komentar