Kremlj odbacio Bajdenove kritike o klimatskim promjenama - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Kremlj odbacio Bajdenove kritike o klimatskim promjenama

Kremlj je danas odbacio kritike predsjednika SAD Džozefa Bajdena izrečene na račun nedolaska ruskog predsjednika Vladimira Putina na samit u Glazgovu i navodno nedovoljno angažovanje Rusije u borbi protiv klimatskih promjena.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov tim povodom je poručio da je Moskva “ozbiljna po pitanju klimatskih promjena” i izrazio neslaganje s optužbama Bajdena da Kina i Rusija nisu uspjele da demonstriraju liderstvo u borbi sa klimatskim promjenama, prenosi list Moskva Tajms.

Komentarišući izjavu predsjednika SAD Džozefa Bajdena o požarima u ruskoj tundri i tvrdnju da “Putinova tundra bukvalno gori, a da on (Putin) ne preduzima ništa”, Peskov je podsetio na katastrofalne šumske požare koji bijesne u Sjedinjenim Američkim Državama.

  • Tundra zaista gori, ali ne bi trebalo zaboraviti na šumske požare u Kaliforniji, Turskoj i drugim zemljama svijeta – rekao je Peskov, prenio je ranije TAS S.

On je poručio da Rusija ne umanjuje značaj samita u Glazgovu, ali je i podsjetio da su akcije Rusije “dosljedne, promišljene i ozbiljne“.

Peskov je poručio da je Moskva svjesna efekata klimatskih promjena, da se zapravo suočava sa “ozbiljnijim izazovima” od drugih zemalja i da ima dugoročne planove za smanjenje emisije štetnih gasova i diversifikaciju izvora energije.

On je rekao da Bajden možda nije bio svjestan ovih planova kada je govorio u Glazgovu i da će, kada se dva lidera sljedeći put sastanu “predsjednik Putin imati odličnu priliku da kaže predsjedniku Bajdenu šta mi radimo po pitanju klime”.

Danas objavljeno

Bijeljina: Požar u pogonu fabrike “Sava”

Vanja A

Vučić: Za sada ne postoji mogućnost da uvedemo sankcije Rusiji

M.

Nevrijeme i jak grad pogodili dijelove Hrvatske

M.

Ostavite komentar