1. Februara 2022.

Kremasti krompir sa slaninom

Big Portal

Sastojci:

500 g krompira

120 g slanine

1 crni luk

3 čena bijelog luka

300 ml neutralne pavlake

100 ml mlijeka

1 kašičica suvog biljnog začina

mljeveni biber

80 g sira trapista

Priprema:

Krompir ogulite i što tanje isijecite na ploške. Na malo ulja propržite slaninu, crni i bijeli luk. Dodajte neutralnu pavlaku za kuvanje i mlijeko. Začinite suvim biljnim začinom i biberom po ukusu. Dodajte pripremljeni krompir i sve promiješajte. Sipajte u više manjih vatrostalnih posuda ili jednu veću. Pospite rendanim sirom trapisom i blago promiješajte po površini. Vatrostalne posude prekrijte folijom i pecite 25 minuta na 210 stepeni, a onda skinite foliju i pecite još 25 do 30 minuta na 180 stepeni. Savjet plus: Krompir isijecite baš tanko da ne bi ostao žilav ili ga prije pečenja malo obarite.

Nezavisne.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare