Kremasti krompir iz rerne - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Kremasti krompir iz rerne

Ukusno i spremno za 20. min.

Sastojci:

5 većih krompira

glavica crnog luka

100 ml ulja

kašika suvog začina

so, biber po ukusu

kašika peršunovog lista

200 ml pavlake

100 g tvrdog sira

100 ml vode

Kremasti krompir iz rerne

Priprema:

Zagrijati ulje pa mu dodati isjeckani luk. Prodinstati i malo posoliti. Dodati pola čaše vode i nastaviti dinstanje i kada je luk dobio žućkastu boju, uključiti rernu na 200 stepeni.

Oguliti krompir i isjeći na tanke kriške. Staviti dio luka u podmazanu vatrostalnu činiju, poredati sloj krompira, ukoso, jedan na polovinu drugoga. Preko staviti ostatak luka i drugi sloj krompira.

Pomiješati pavlaku, začine, rendani sir i vodu pa zaliti krompir.

Prekriti folijom pa peći sat vremena. Nakon toga skinuti foliju i peći još nekih 20 minuta.

Nezavisne.

Danas objavljeno

Ovo je najzdravija sorta jabuka

Vanja A

Moraš probati ove slane ukusne muffine idealne za prazničnu trpezu

Vanja A

Krofne sa brusnicama i cimetom

Vanja A

Ostavite komentar