18. Maja 2022.

Kremasta veganska salata kao lagani proljetni obrok

Big Portal

 Odlično ju je poslužiti uz sendvič ili vegetarijanski hamburger umjesto krompir salate ili salate od kupusa. Možeš je pretvoriti i u lagani ručak dodavanjem šake rukole. Udvostruči recept i stavi u frižider da ti bude pri ruci tokom cijele nedjelje.

Sastojci:

1 konzerva slanutka sa malo natrijuma, isprana

⅓ šolje sitno isjeckanog celera

¼ šolje veganske majoneze

¼ šolje sjeckanog svježeg kopra

1 mladi luk, sitno isječen

2 kašičice kapara, isjeckanih

2 kašičice pršuta, isjeckane na komade veličine zalogaja (opciono)

¼ kašičice mljevene paprike

Priprema:

Stavi slanutak u čistu kuhinjsku krpu. Presavij krpu i nježno protrljaj slanutak kako bi se oslobodila opuštena kora. Odbaci kožice; prebaci slanutak u srednju činiju. Slanutak zgnječi viljuškom. Dodaj celer, majonez, kopar, mladi luk, kapar, limunov sok i biber; miješati dok se dobro ne sjedini.

Uživaj u jelu!

Ultra.ba

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare