29. Oktobra 2019.

Kremasta pita od bundeve i cimeta – spremna za 15 minuta

Big Portal

Ovu pitu nije potrebno peći, već je dovoljno pripremiti ju prema uputama i ostaviti u frižideru kako bi se stvrdnula. Ova jesenska delicija oduševitće vas i vaše najmilije. Iako je bundeva dostupna od avgusta do marta, najukusnija je u jesen zbog najviše koncentracije hranjivih tvari.

Sastojci:

  • 250 g pirea od bundeve
  • 60 ml mlijeka (zobeno, lješnjakovo ili bademovo)
  • 100 g pudinga od vanilije
  • 240 ml šlaga
  • 10 krekera
  • 4 kašike maslaca
  • 1/2 kašike cimeta
  • 1/2 kašike muškatnog oraščića
  • 1/2 kašike đumbira
  • 1/2 kašike pimenta

Priprema:

  1. U zdjelu sipajte pudng od vanilije, pire od bundeve, odabrano mlijeko i začine. Dobro promiješajte.
  2. U zdjelu umiješajte šlag. Smjesu još jednom dobro promiješajte te ju stavite u frižider.
  3. Krekere ubacite u blender i maslac te ih usitnite kako biste ih koristili za koru.
  4. Dobijenu čvrstu smjesu rukama rasporedite u kalup za pečenje.
  5. Izvadite nadjev te ga ravnomjerno rasporedite po kori.
  6. Na vrh ukrasite po izboru dodatnim šlagom ili začinima.
  7. Pitu stavite u frižider na otprilike 3 sata dok nadjev ne bude potpuno čvrst kako bi se mogao rezati.

Poslužite ovu ukusnu, zdravu i kremastu pitu od bundeve i cimeta. Zdravi desert od bundeve i cimeta čini ukusnu pitu.
Prijatno!

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare