Kremasta pita od bundeve i cimeta - spremna za 15 minuta - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Kremasta pita od bundeve i cimeta – spremna za 15 minuta

Pita od bundeve i cimeta zdrava je i ukusna.

Ovu pitu nije potrebno peći, već je dovoljno pripremiti ju prema uputama i ostaviti u frižideru kako bi se stvrdnula. Ova jesenska delicija oduševitće vas i vaše najmilije. Iako je bundeva dostupna od avgusta do marta, najukusnija je u jesen zbog najviše koncentracije hranjivih tvari.

Sastojci:

  • 250 g pirea od bundeve
  • 60 ml mlijeka (zobeno, lješnjakovo ili bademovo)
  • 100 g pudinga od vanilije
  • 240 ml šlaga
  • 10 krekera
  • 4 kašike maslaca
  • 1/2 kašike cimeta
  • 1/2 kašike muškatnog oraščića
  • 1/2 kašike đumbira
  • 1/2 kašike pimenta

Priprema:

  1. U zdjelu sipajte pudng od vanilije, pire od bundeve, odabrano mlijeko i začine. Dobro promiješajte.
  2. U zdjelu umiješajte šlag. Smjesu još jednom dobro promiješajte te ju stavite u frižider.
  3. Krekere ubacite u blender i maslac te ih usitnite kako biste ih koristili za koru.
  4. Dobijenu čvrstu smjesu rukama rasporedite u kalup za pečenje.
  5. Izvadite nadjev te ga ravnomjerno rasporedite po kori.
  6. Na vrh ukrasite po izboru dodatnim šlagom ili začinima.
  7. Pitu stavite u frižider na otprilike 3 sata dok nadjev ne bude potpuno čvrst kako bi se mogao rezati.

Poslužite ovu ukusnu, zdravu i kremastu pitu od bundeve i cimeta. Zdravi desert od bundeve i cimeta čini ukusnu pitu.
Prijatno!

Danas objavljeno

Vitaminska bomba koja topi celulit

V.R.

Jestivi insekti sigurni obroci

V.R.

Razlozi zbog kojih ne bi trebalo da idete na dijetu

V.R.

Ostavite komentar