Sastojci:
200 g keksa (npr. Leibniz ili Petit Beurre keksi)
100 g maslaca
100 g mascarpone sira
250 g malomasnog svježeg sira
50 g šećera u prahu
250 ml slatkog vrhnja
1 pakiranje učvršćivača za šlag
100 g malina
50 g borovnica
2 kašičice soka od limuna
Pribor:
okvir za tortu promjera 20 cm (alternativno veća)
ručni mikser
valjak za tijesto
Priprema:
Stavite kekse u vrećicu za zamrzavanje i usitnite ih s pomoću valjka za tijesto što je sitnije moguće.
Zatim polako rastopite100 g maslaca u loncu, umiješajte mrvice keksa i sve zajedno dobro miješajte dok se ne stvori ravnomjerna smjesa.
Stavite smjesu maslaca i keksa u kalup, čvrsto pritisnite na dno i stavite je u frižider da se stvrdne.
Zatim stucite vrhnje s učvršćivačem za šlag u čvrstu smjesu.
Potom pomiješajte sir sa 2 kašičice soka od limuna, dodajte mascarpone i šećer u prahu, a zatim umiješajte tučenu kremu.
Izvadite biskvit iz frižidera i po njemu raspodijelite pola kreme.
Stavite maline u preostalu kremu (one također mogu biti zamrznute, ali prethodno moraju biti odmrznute) i s pomoću miksera sve pažljivo pomiješajte na niskoj brzini.
Zatim stavite kremu od malina na sloj sira u kalup te lijepo zagladite.
Stavi tortu u frižider i ostavi tamo najmanje dva sata.
Prije posluživanja možete dodati nekoliko bobica na tortu kao ukras.
Savjet: krema od sira i malina također je prikladna za zamrzavanje i može se poslužiti kao sladoled ili kao osvježavajući desert.
Izvor: Miss7