14. Januara 2022.

Kreatori igre PUBG tuže Apple i Google

Big Portal

Developer igre PUBG – Krafton, odlučio je da tuži Apple, Google i Garenu zbog različitih klonova nalik na PUBG, koji su se našli u prodavnicama aplikacija ovih kompanija.

Kada igra postane popularna, u velikom broju slučajeva se pojave klonirane aplikacije koje imitiraju tu igru. Ponekada je teško znati da li su te aplikacije kreirane kao konkretne igre ili pokušavaju da iskoriste popularnost originalnog naslova.

Klonovi aplikacija su popularni, a developeri originalnih proizvoda nisu oduševljeni zbog toga. Zanimljivo je da Krafton nije odlučio da tuži samo kreatore ovih klonova aplikacija, već i kompanije u čijim onlajn prodavnicama su se ti klonovi prodavali.

U slučaju Garene, Krafton tvrdi da je kompanija kreirala igre pod nazivima Free Fire i Free Fire Max, koje su dizajnirane kao PUBG klonovi.

Krafton takođe tvrdi da su Apple i Google pomogli da se distribuiraju stotine miliona kopija igara, što je omogućilo da Garena ostvari ogromnu zaradu, a istovremeno je generisalo zaradu za Apple i Google preko kupovina u okviru aplikacije.

Krafton ističe da je obavestio Apple o tome da pomenute igre krše autorska prava, ali da Apple nije učinio ništa kako bi uklonio aplikacije iz svog App Storea.

Kompanija sada traži odštetu, kao i zaradu koju su Apple i Google ostvarili od toga što su pomogli da se prodaju klonovi ovih aplikacija.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare