Kreatori igre PUBG tuže Apple i Google - BIGportal.ba
PlayGameR Tehnologija

Kreatori igre PUBG tuže Apple i Google

Krafton, developer igre PUBG, odlučio je da tuži nekoliko kompanija zbog distribucije klon aplikacija ove igre.

Developer igre PUBG – Krafton, odlučio je da tuži Apple, Google i Garenu zbog različitih klonova nalik na PUBG, koji su se našli u prodavnicama aplikacija ovih kompanija.

Kada igra postane popularna, u velikom broju slučajeva se pojave klonirane aplikacije koje imitiraju tu igru. Ponekada je teško znati da li su te aplikacije kreirane kao konkretne igre ili pokušavaju da iskoriste popularnost originalnog naslova.

Klonovi aplikacija su popularni, a developeri originalnih proizvoda nisu oduševljeni zbog toga. Zanimljivo je da Krafton nije odlučio da tuži samo kreatore ovih klonova aplikacija, već i kompanije u čijim onlajn prodavnicama su se ti klonovi prodavali.

U slučaju Garene, Krafton tvrdi da je kompanija kreirala igre pod nazivima Free Fire i Free Fire Max, koje su dizajnirane kao PUBG klonovi.

Krafton takođe tvrdi da su Apple i Google pomogli da se distribuiraju stotine miliona kopija igara, što je omogućilo da Garena ostvari ogromnu zaradu, a istovremeno je generisalo zaradu za Apple i Google preko kupovina u okviru aplikacije.

Krafton ističe da je obavestio Apple o tome da pomenute igre krše autorska prava, ali da Apple nije učinio ništa kako bi uklonio aplikacije iz svog App Storea.

Kompanija sada traži odštetu, kao i zaradu koju su Apple i Google ostvarili od toga što su pomogli da se prodaju klonovi ovih aplikacija.

B92.

Danas objavljeno

Xiaomi globalno predstavlja MIUI 13 na svojim uređajima, poboljšavajući korisničko iskustvo

Vanja A

Apple će opet kopirati Android, ali tek za iPhone 15 seriju?

Vanja A

Android malver BRATA sada može da vam obriše sve sa pametnog telefona nakon krađe vaših podataka

Vanja A

Ostavite komentar