“Kreativni avgust”: Đacima u Banjaluci raspust će biti ispunjen raznim radionicama - BIGportal.ba
Banja Luka

“Kreativni avgust”: Đacima u Banjaluci raspust će biti ispunjen raznim radionicama

Tokom ljetnog raspusta udruženja koja rade sa djecom, pomažu im prilikom učenja, organizuju kreativne, rekreativne i druge radionice, nastaviće i dalje nesmetano da rade i ponudiće im zanimljive aktivnosti, pa će tako u avgustu biti održan i “Kreativni avgust”, koji organizuje banjalučki Resursni centar za djecu i mlade “Zdravo da ste”.

Saša Risojević, psiholog i direktor Udruženja “Nova generacija”, kaže da nastavljaju s radom i tokom ljetnog raspusta, ali da su tokom pandemije virusa korona prinuđeni da rade u manjim grupama.

“Inače, prije ove pandemije raspust je bio vrijeme kada su djeca u mnogo većim grupama po cijeli dan provodila vrijeme u našem dnevnom centru. Sada, zbog škole i epidemije, dolaze u različitim smjenama i u manjim grupama”, rekao je Risojević za Nezavisne.

Dodaje da tokom ljetnog raspusta imaju manje aktivnosti edukativnog tipa.

“Uglavnom radimo sa djecom kojoj je potrebna podrška u učenju, odnosno s onima koji nisu položili određene predmete. Pomažemo im da se pripreme za popravne ispite i za ispravljanje ocjena u narednom polugodištu”, kazao je Risojević. On kaže da su u planu i druge aktivnosti, odnosno kreativne, rekreativne i preventivne radionice.

“Na ovim radionicama sa djecom najviše učimo o emocionalnoj pismenosti. Takođe, u planu su i soft skills radionice, tj. radionice na kojima ćemo mlade i djecu učiti vještinama koje će im, kada odrastu i kada se budu prijavljivali na određene poslove, koristiti kako bi mogli napisati CV i motivaciono pismo”, rekao je Risojević. Ističe da će ove radionice početi već od jula, te da će ostale planirane aktivnosti trajati do septembra, odnosno do početka školske godine.

Iz Resursnog centra “Zdravo da ste” navode da će, s obzirom na to da je počeo raspust i da će se djeca ubrzo razići, do kraja juna imati određene aktivnosti.

“Do kraja juna je planirano da se održavaju sekcija udaraljki i ‘Dragočajanke’”, kazali su za Nezavisne iz “Zdravo da ste”. Dodaju da će u julu početi pripreme za “Kreativni avgust”, koji će biti održan kao i svih prethodnih godina u avgustu, ali da će naknadno biti poznat raspored dešavanja.

Iz “In fondacije” navode da tokom ljetnog raspusta u Banjaluci nemaju planirane aktivnosti, te da će samo raditi sa djecom u Dnevnom centru “Gnijezdo” u Karanovcu.

“Dnevni centar ‘Gnijezdo’ u Karanovcu će tokom raspusta raditi smanjenim kapacitetom, s obzirom na to da djeluje u okviru škole”, kazali su iz “In fondacije”.

Danas objavljeno

Narandžasti dan na Trgu Krajine, planirane aktivnosti koje upozoravaju na nasilje nad ženama

M.

Planovi za jesen: Banjaluka dobija 36 modernih nadstrešnica

M.

Ambrozija intenzivno cvjeta i zadaje muke Banjalučanima

M.

Ostavite komentar