Krava upala u bunar, spasavali je vatrogasci - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Krava upala u bunar, spasavali je vatrogasci

Prokupački vatrogasci uz pomoć mještana sela Kaludra uspjeli su tokom vikenda da izvuku kravu koja je upala u nezaštićen bunar u ataru tog sela. Izvlačenje krave iz bunara punog vode, dubokog više od 4 metra i prečnika oko metar, trajalo je oko 3 sata, a životinja je izvučena nepovrijeđena.

Očevici ovog nesvakidašnjeg događaja kažu za “Južne vesti” da je krava koja je puštena u polje na pašu iznenada propala, ali da je sreća u nesreći što je u bunar bez poklopca upala zadnjim nogama.

U momentu dolaska vatrogasaca uznemirenoj životinji je samo glava virila iznad vode koja je bila duboka oko metar i po.

“Krava je puštena na ispašu u polje nedaleko od sela. U jednom trenutku sam čuo tup udarac i riku bespomoćne životinje. Odmah sam pozvao vatrogasce koje moram da pohvalim jer su stigli vrlo brzo. Njihova snalažljivost i veština su oduševili sve meštane”, priča za “Južne vesti” mještanin Kaludre.

Jedan od vatrogasaca spustio se u bunar i polako uspio da priveže trakom prednje noge uplašene životinje.

“Nije bilo nimalo lako jer je krava bila uznemirena, ali je na kraju uspio. Kada je to urađeno, uz pomoć dizalice i takozvanog “tronožca” polako su počeli da izvlače bespomoćnu životinju”, prepričava mještanin.

Iako uplašena, krava je samo nekoliko minuta posije izvlačenja stala na noge i, sem nekoliko ogrebotina po leđima, većih povreda nije bilo.

Mještani ističu da su vatrogasci pokazali izuzetno požrtvovanje i umjeće kako bi izvukli bespomoćnu životinju.

Inače, ovo nije prvi slučaj u kome prokupački vatrogasci spašavaju bespomoćne životinje, najčešće pse i mačke, a tokom 2013. godine uz pomoć nekoliko mještana prokupačkog sela Babin Potok imali su sličnu intervenciju i tada su su spasili ponija koji je tokom ispaše upao u takođe nepokriveni poljski bunar.

Slična drama dogodila se i 2015. na svrljiškom vašaru, kada je krava na stočnoj pijaci polomila ogradu prikolice u kojoj je bila i, bježeći uplašena od gužve, upala u jamu iza kuće pored pijace.

Nezavisne

Danas objavljeno

Nekoliko savjeta uz koje ćete maksimalno zagrijati svoj dom

Vanja A

Berguzar Korel uživa u Londonu

Vanja A

Frizura za tanku kosu i visoko čelo koja izgleda odlično

Vanja A

Ostavite komentar