Krasnići će biti prebačen u Hag - BIGportal.ba
Region Vijesti

Krasnići će biti prebačen u Hag

Bivši generalni sekretar terorističke OVK Јakub Krasnići trebalo bi tokom dana da bude prebačen u pritvorski centar Specijalnog suda u Hagu, rekao je Krasnićijev advokat Valjon Hasani.

  • Mogu da potvrdim da je u toku racija. Optužnica je potvrđena i sada Krasnići mora biti prebačen u Hag – rekao ja Hasani novinarima u Prištini.

Pripadnici Specijalnog suda jutros su nešto poslije 6.00 časova u Prištini započeli akciju hapšenja Krasnićija, a u međuvremenu je jedna ekipa policije Euleksa započela pretres Krasnićijeve porodične kuće u selu Negrovce na području Srbice.

Portparol Kosovske policijske službe Baki Keljani potvrdio je da policija pomaže akciju Specijalnih snaga u Prištini i rekao da to rade u skladu sa potrebom i procjenama Euleksa.

Јakub Krasnići je u junu prošle godine saslušan u Specijalizovanom tužilaštvu Suda za zločine OVK u Hagu pod sumnjom da je počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

Krasnići se dovodi u vezu sa brojnim ubistvima i mučenjima kidnapovanih Srba i nealbanaca držanih u zloglasnom ilegalnom logoru u selu Likošani kod Srbice, gdje se nalazio glavni štab terorističke OVK.

Danas objavljeno

JEDNI SE ODREKLI SLAVE, DRUGI KRALI ĆEBAD O čemu su pisale novine u Banjaluci prije 70 godina

D

JAVNI PREVOZ USKORO U PUNOM KAPACITETU Od 21. januara promjene u redu vožnje

D

Sin izdao oca i strica – počinje suđenje najmoćnijoj italijanskoj mafiji

D

Ostavite komentar