21. Oktobra 2021.

Kramonova od Srba na Kosovu i Metohiji pokušava da pravi mete

Big Portal

Usvom opasnom pohodu relativizacije nasilja Prištine i Aljbina Kurtija nad golorukim srpskim narodom na sjeveru pokrajine, ovoga puta prevršila je svaku meru, optužujući Srbe da su krivi što je u njih ispaljeno više od 100 bojevih metaka i nebrojeno patrona suzavaca i šok bombi – naveo je Petković u saopštenju.

On je upitao da li je i Srećko Sofronijević kriv što je dobio metak dok je pokušavao da zaštiti suprugu i svoje dvoje djece, da li su to evropske vrijednosti za koje se ona zalaže?

Petković je dodao da bi Kramonova, da se istinski zalaže za evropske vrijednosti, pažljivo saslušala poruke šefa evropske diplomatije Žozepa Borelja koji je otvoreno osudio jednostrane nasilne akcije Prištine i naveo da one nisu bile koordinisane.

Međutim, dodao je, poslije večerašnje izjave, više je nego očigledno da se šef Viole fon Kramon ne nalazi u Briselu već u Prištini, pa bi najpoštenije bilo da skine masku nekakvog evropskog predstavnika i lažno se ne predstavlja.

Povodom akcije kosovske policije, kako su naveli kosovski zvaničnici, protiv šverca i organizovanog kriminala prije nekoliko dana, u kojoj su korišćeni suzavac i šok bombe, a teško ranjen Srećko Sofronijević (36), Kramonova je rekla da ta akcija nije sprovedena samo na sjeveru Kosova i da je dobro što se “kosovska vlada” uhvatila u koštac sa tim problemom, jer je borba protiv korupcije i organizovanog kriminala uvijek bila zahtjev EU.

– Kfor je bio obaviješten, i druge snage, i jasno je da nije bilo sumnje da je to bilo potrebno – navela je ona, koja je i izvjestilac u Evropskom parlamentu za Kosovo.

AGENCIJE

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare