Kraljica za dve sekunde odbila: Ne može da bira - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Kraljica za dve sekunde odbila: Ne može da bira

Kraljica Elizabeta II nije dozvolila unuku princu Hariju da njegov venac bude položen na ceremoniji povodom Dana sećanja u novembru.

Britanski mediji sada pišu da je tu odluku navodno donela za svega dve sekunde.

Zvaničnici Bakingemske palate sprečili su vojvodu od Saseksa da učestvuje na ceremoniji, kojom se obeležava doprinos britanskih vojnika u oba svetska rata, ali sada “Metro” navodi da je upravo sama kraljica intervenisala.

Prema pisanju Dejli Mejla, ona je odbila Harijev zahtev zato što misli da on treba ili da bude “unutar ili van” kraljevske “institucije” i da ne može da bira.

Princ i njegova supruga Megan Markl su odlučili da se ne vrate iz svog doma u Los Anđelesu na službu povodom Dana sećanja u novembru zbog pandemije korona virusa. Umesto toga, položili su venac na grobove dva vojnika Komonvelta na groblju u Los Anđelesu.

Hari koji je 10 godina proveo u vojsci, učestvovao je 11 godina na ceremonijama povodom Dana sećanja. Ove godine venac su položili prinčevi Vilijam i Čarls, a Hari je želeo da polože venac u njegovo ime, što nije prihvaćeno.

U to vreme zvaničnici su rekli da kraljica nije znala za to, ali sada je jedan izvor rekao za Dejli Mejl da je ceremonija za Dan sećanja jedan od najvažnijih datuma u kraljičinom kalendaru i da se tu ništa ne radi bez njenog znanja.

“Ljudi su žalili zbog reakcije Bakingemske palate na Harijev zahtev. Ali zapravo je to bila kraljičina odluka”, naveo je izvor.

Danas objavljeno

Novo ludilo na australijskim aerodromima: “Skandal”, “odvratno”, “zlostavljački”

M.

Crni rekord: U BiH 3.342 slučaja zaraze koronavirusom, preminulo 39 osoba

M.

Čerkez: Situacija sve teža, uskoro nova pravila

M.

Ostavite komentar