8. Maja 2022.

Kraljica Elizabeta ima govor ako izbije Treći svjetski rat: “Budite utjeha usamljenima i beskućnicima”

Big Portal

Određeni dijelovi govora su zastarjeli, ali se smatra da će njegova suština biti korišćena ako dođe do novog rata. Tekst govora, koji je prenio BBC, prenosimo u cjelosti.

“Nikada nisam zaboravila tugu koju sam osećala dok sam tog kobnog dana 1939. godine slušala svog oca (Džordž VI) kako govori da je počeo Drugi svetski rat. Nisam ni slutila da ću jednog dana i ja morati da kažem isto. Međutim, kakvi god užasi nas čekali, sve ono što nam je pomoglo da sačuvamo našu slobodu već dva puta tokom ovog veka, ponovo će nam pomoći da preživimo”, stoji u govoru.

“Svi znamo da se sada suočavamo s opasnostima većim nego što su ikada bile. Neprijatelj nije vojnik s puškom niti avijatičar koji leti iznad naših gradova i sela, već zloupotrebljena tehnologija, koja ima smrtonosnu moć”, dodaje se.

Elizabetina ključna poruka na kraju govora, tiče se zajedništva i ujedinjene borbe protiv zla.

“Stoga je moja poruka vama jednostavna. Pomozite onima koji ne mogu sami sebi pomoći, budite uteha usamljenima i beskućnicima. Neka vaša porodica pruži nadu onima kojima je ona potrebna. Dok se zajedno borimo protiv zla, pomolimo se za našu zemlju i ljude dobre volje, gde god bili. Bog vas blagoslovio.”

Izvor: B92

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare