KRAJIŠNICI OTPJEVALI BORINU PJESMU Drljača sahranjen uz stihove "Nema raja bez rodnoga kraja" - BIGportal.ba
Ex Yu

KRAJIŠNICI OTPJEVALI BORINU PJESMU Drljača sahranjen uz stihove “Nema raja bez rodnoga kraja”

Pjevač Bora Drljača, koji je preminuo 11. oktobra, sahranjen je danas na Novom bežanijskom groblju u Beogradu, u prisustvu članova porodice i prijatelja.

Pjesma kojom je Bora Drljača ispraćen na vječni počinak je “Nema raja bez rodnoga kraja”, njegova pjesma koju su ovog puta otpjevali Krajišnici, prenosi Blic.

FOTO: MILAN ILIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: MILAN ILIĆ/RAS SRBIJA

Od poznatog pjevača su se danas oprostili Era Ojdanić, Marinko Rokvić, Ćana, Nada Topčagić i mnoge druge kolege, a na čelu povorke bili su Borini sinovi Vladimir i Branislav.

Bora Drljača je rođen 29. avgusta 1941. godine u selu Donja Suvaja, u opštini Bosanska Krupa. Bora je bio jedan od najpopularnijih pjevača u Jugoslaviji.

Stekao je status Istaknuti umjetnik i dobio je nagradu za životno djelo. Snimio je preko 50 nosača zvuka na kojima se nalazi oko 400 pjesama. Prodao je preko pet miliona ploča i kaseta. Nastupao je po cijelom svijetu, a najviše u Americi, Kanadi, Australiji i zapadnoj Evropi.

Preminuo je 11. oktobra u Beogradu, u 80. godini života, nakon borbe sa opakom bolešću.

Danas objavljeno

SAHRANJEN AKI RAHIMOVSKI: Dirljivi stihovi uz fotografiju rasplakali mnoge, od pjevača se oprostila porodica i prijatelji

Vanja A

Marinko bi danas napunio 68 godina: Mare nedostaješ nam, poručili sinovi!

Vanja A

Željko Vasić “otvara” kafanu: Na repertoaru od Stinga do Silvane!

Vanja A

Ostavite komentar