Krajiški specijalci u Bosanskoj Otoci spriječili migrantima put ka Bihaću - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Krajiški specijalci u Bosanskoj Otoci spriječili migrantima put ka Bihaću

Pripadnici Jedinice za podršku Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona dočekali su u mjestu Bosanska Otoka kod Bosanske Krupe, pola sata prije ponoći, Talgo voz sa grupom od 130 migranata koja je u poslijepodnevnim satima krenuli iz Sarajeva prema Bihaću.

Specijalci su u ovom naselju nakon što je voz stao na stanici blokirali Talgo voz i migrantima onemogućili nastavak vožnje do Bihaća.

– Zaustavljanje migranata u Otoci tek je prvi korak u akciji koja će trajati cijelu noć. Policajci su naprosto “živi štit” da migranti ne prođu dalje na područje Unsko-sanskog kantona obzirom da je na nivou Kantona donesena odluka o maksimalnom broju kapaciteta za migrante u USK,a taj broj je odavno premašen – rekao je dobro upućen policijski izvor.

“Presretanje” voza na granici USK nakon što iz Blatne, posljednjeg naselja u Republici Srpskoj, uslijedilo je nakon što je došao u Bosansku Otoku, veliku mjesnu zajednicu Bosanske Krupe. To je postala uobičajena višemjesečna aktivnost krajiških specijalaca.
– Noć će biti neizvjesna. Migranti će pokušavati pod okriljem noći, pješice, angažujući motorna vozila i na druge načine da prođu policijske patrole – rekao je sinoć izvor portal Klix.
Njihov cilj je samo jedan – da se preko pograničnog područja BIhaća na bilo koji način dokopaju područja Hrvatske odnosno Evropske unije.

Podsjećanja radi, Talgo voz je oko 17 sati krenuo iz Sarajeva, a nakon toga se prethodno 21 sat zaustavio na željezničkoj stanici u Banjaluci, a migrantima nije bilo dozvoljeno da napuštaju stanicu.

Prostor su osiguravali pripadnici MUP-a Republike Srpske. Grupi migranata se u Banjaluci priključilo još njih 10.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

“Svi treba da shvate – to je rat u Evropi”

M.

Eparhija: Kurtijeva izjava još jedna u nizu uvreda i laži

M.

“Uskoro, uskoro! On je spakovan i spreman za polazak sve ovo vrijeme”

M.

1 Komentar

racic 5 Aprila, 2019 at 9:31 am

Teoretski i prakticno mi “migrante” na silu zadrzavamo kod nas, umjesto da ih
nahranimo, napojimo, pruzimo im medicinsku pomoc ako je potrebno i vodeci
racuna o nasim vlastitim interesima dopratimo do granice sa EU
i tu ih u medjugranicnom prostoru prepustimo u ruke “humane” bogate Evrope ?
Kakvi nas idioti vode, pa to je za plakanje samo.

Odgovori

Ostavite komentar