Region Vijesti

Krajem aprila moguć znatan pad broja oboljelih u Srbiji

Epidemiolog prof. dr Branislav Tiodorović očekuje da će krajem apila doći do znatnijeg pada u broju oboljelih od virusa korona u Srbiji.

  • Ako izdržimo naredne dvije nedelje, znači da ćemo moći dobro da se nosimo sve do kraja aprila, kada očekujemo da će doći do jednog znatnijeg pada, a u maju očekujemo sporadične slučajeve – rekao je Tiodorović za Blic.

On je ocijenio da se u ovom trenutku Srbija drži dobro, iako iz dana u dan ima sve više oboljelih, a počeli su da belježe i smrtne slučajeve.

  • Sljedeća nedjelja biće teška, ali ako izdržimo disciplinovano još 15 dana, tada možemo reći da smo na dobrom putu da neprijatelja uhvatimo za rogove – rekao je Tiodorović.

On je dodao da se očekuje sve više potvrđenih slučajeva virusa, ali je ukazao da sada postoji drugačija strategija, da će se testirati veći broj ljudi i da će lakše oboljeli odmah biti izolovani u halama, čime će se, kako je naveo, spriječiti širenje virusa i steći jasnija slika o tačnom broju oboljelih.

  • Svjestan sam da je teško davati prognoze, pogotovo kada nemate sve podatke, jer mi smo sada testirali mali broj ljudi, teške bolesnike, a sada kada imamo mogućnosti za masovno testiranje, bićemo u prednosti. Sada to rade i domovi zdravlja i sve će ići mnogo brže – rekao je Tiodorović.

On je naglasio da Srbija ne može da se poredi sa Kinom, gde su, kako kaže, stvari vrlo specifične i ogroman je broj stanovnika, prenosi Tanjug.

tanjug

Danas objavljeno

RAZBOJNIK ISKORISTIO KORONA VIRUS Sa medicinskom maskom na licu OPLJAČKAO STARICU

M.

“JUČE NAM JE BIO NAJTEŽI DAN” Gradonačelnik najavio nove restriktivne mjere u Banjaluci

M.

U Crnoj Gori je registrovano još 11 zaraženih virusom

M.

Ostavite komentar