Kraj za McLaren 600LT poslije godinu dana proizvodnje - BIGportal.ba
Auto-moto Šuška se šuška

Kraj za McLaren 600LT poslije godinu dana proizvodnje

Kao što je i najavio, McLaren je posle nepunih godinu dana okončao proizvodnju modela 600LT koji je na taj način postao još ekskluzivniji.

Kao što je i najavio, McLaren je posle nepunih godinu dana okončao proizvodnju modela 600LT koji je na taj način postao još ekskluzivniji.

Poslednji primerci McLarena 600LT Coupe napustili su kapije pogona u Vokingu u Engleskoj, čime je britanski proizvođač zatvorio još jedno uspešno poglavlje u svojoj istoriji.

Model 600LT inače predstavlja snažniju i olakšanu varijantu “bebi” McLaren 570S Coupe. Vizuelno se razlikuje od 570S po detaljima na spoljašnjosti, a automobil je produžen za 7,3 cm. Osim toga, ovaj model je dobio novi izduvni sistem čije su izlazne cevi skraćene i nalaze se na višoj poziciji nego na bazičnom automobilu, iza samog motora.

Foto: McLaren promo

McLaren 600LT ima i nešto duži prednji spliter, nove aerodinamične dodatke na sajtnama, produženi zadnji difuzor i veliki, fiksirani zadnji spojler koji doprinosi boljem prijanjanju pri velikim brzinama. McLaren 600LT lakši je od 570S za oko 95 kg, pa masa praznog vozila iznosi svega 1.247 kg. Ovo je postignuto zahvaljujuči ugradnji pojedinih komponenti od lakih materijala, poput krova od ugljeničnih vlakana.

Unutrašnjost je opremljena lakim trkačkim sedištima, poput onih iz top modela P1, čija je konstrukcija izrađena od ugljeničnih vlakana, a u ponudi su bila i opciona, još lakša sedišta koja McLaren ugađuje u svoj hipersportski model Senna.

Foto: McLaren promo

Za pogon je iskorišćen postojeći 3.8 litarski bi-turbo V8 iz 570S, koji u 600LT proizvodi 30 ks više, pa automobil raspolaže sa ravno 600 konjskih snaga. Maksimalni obrtni moment veći je za 20 Nm, i iznosi 620 Nm.

Automobil 0-100 km/h ubrzava za samo 2,9 s, a do 200 na sat stiže za svega 8,2 s. Maksimalna brzina iznosi 328 km/h.

Zahvaljujući kratkom proizvodnom veku McLaren 600LT već sad je izuzetno ekskluzivan supersportski model, a treba očekivati da se vrednost ovih automobila u budućnosti znatno uveća u odnosu na maloprodajnu cenu koja je za bazičnu verziju startovala od 240.000 dolara.

Oni koji su propustili da kupe 600LT Coupe moći će još neko vreme da naruče 600LT Spider sa otvorenim krovom, pre nego što i taj model prestane da se izrađuje.

Danas objavljeno

Veliki dio grada zatvara se za dizelaše, na udaru pola miliona vozila

Zeljka

Koliko će Hamilton biti u F1?; “Doživotno”

Vanja A

Zašto je jedna Škoda Favorit prodata za 24.000 evra?

Vanja A

Ostavite komentar