Kraj za Mazdu CX-3 u Evropi - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Kraj za Mazdu CX-3 u Evropi

Proizvodnja Mazde CX-3 za evropsko tržište okončaće se u decembru.

U maju se Mazda oprostila od modela CX-3 u Sjedinjenim Državama, a sada stiže vest da će najmanji krosover ove kompanije krenuti istim putem i u Evropi.

Informaciju je prvi objavio poljski magazin Auto katalog, navodeći kao izvor šefa odeljenja za odnose s javnošću Mazde Poland, koji je potencijalnim kupcima ovog automobila na Starom kontinentu sugerisao da je “bolje da požure, jer će (CX-3) biti ukinut do kraja godine”.

Isti izvor precizira da će se proizvodnja Mazde CX-3 za Evropu okončati u decembru. Ova vest i nije previše iznenađujuća s obzirom da Mazda već enko vreme u ponudi ima komforniji, a ne značajno skuplji CX-30 u svom portfoliju.

To ne znači da se CX-3 potpuno ukida jer u svetu postoje i druga tržišta na kojima Mazda prodaje svoj mali krosover. U stvari, CX-3 je nedavno osvežen na u Japanu gde je dobio specijalno izdanje nazvano Super Edgy.

Nejasno je kakvu budućnost Mazda ima na umu za CX-3 s obzirom na novu strategiju i najavu nekoliko novih SUV modela za američko i evropsko tržište.

Japanski proizvođač nedavno je saopštio da će “CX” familija značajno narasti u naredne dve godine. Dok će budući CX-50 biti mehanički povezan sa CX-30, modeli CX-60, CX-70, CX-80 i CX-90 će biti bazirani na novoj platformi sa pogonom na zadnje točkove i rednim 6-cilindarskim motorima.

Ove veće SkyActiv-X benzinske i SkyActiv-D dizel jedinice se razvijaju tako da podrže plug-in hibridne opcije.

Inače, Mazda CX-60 i Mazda CX-80 biće predstavljeni na evropskom tržištu, a CX-70 i CX-90, kao i CX-50 iz grupe manjih krosovera, biće ponuđeni kupcima u Sjedinjenim Državama.

Danas objavljeno

Prve isporuke bolida sa Rimčevim pogonom početkom 2022, cijena 2 miliona eura

Vanja A

Kako se “rađaju” bahati vozači: Saobraćaj je samo drugi način pokazivanja kulture stanovništva

Vanja A

Ovo su najskuplji kvarovi automobila

Vanja A

Ostavite komentar