16. Augusta 2021.

Kraj saradnje: Rastali se Čukarički i Đorđević

Big Portal

[ad_1]

Uprkos vrlo dobroj prolećnoj polusezoni okončanoj na trećoj poziciji u superligaškoj trci i korektnom startu nove takmičarske godine, Dušan Đorđević se posle niza rezultata ispod očekivanja rastao sa Čukaričkim. Porazi od Kolubare u Lazarevcu (1:3) i od Hamarbija (1:5) u Švedskoj, uz remi protiv niškog Radničkog (0:0), inicirali su sporazumni rastanak saradnje te je sada već bivši šef struke Brđana podneo ostavku.

“U razgovoru sa rukovodstvom kluba rešio sam da podnesem ostavku, ne bi li se ekipa prodrmala. Nema velikih neuspeha iza nas, osim dva vezana poraza od Kolubare i Hamarbija. Posebno je ta utakmica u Švedskoj bila žestoka za nas i naše navike. Opet, ne sme da se dozvoli da ekipa uđe u letargiju, u eventualnu seriju negativnih rezultata, zbog toga sam se odlučio za ovaj potez”, kazao je Dušan Đorđević, koji je u Čukaričkom proveo dve godine, od toga 11 meseci kao šef struke.

Za vreme boravka na Banovom brdu, Đorđević je beležio značajne uspehe te je Čukarički nakon sjajnog plasmana na domaćoj sceni izborio mesto u kvalifikacijama za Ligu konferencije, a posle eliminacije Sumgaita ostavio i vrlo dobar utisak u Beogradu protiv Hamarbija (3:1), ipak samo osam dana kasnije stavio je tačku na epizodu koja je trajala od prethodnog septembra kada je nasledio Aleksandra Veselinovića.

“Prelepe dve godine sam proveo u Čukaričkom, od toga skoro godinu kao glavni trener. Taj period je obeležen baš lepim rezultatima. Od prvog dana rada imao sam fenomenalan odnos sa ekipom, sjajnu saradnju sa igračima, sve je bilo na vrhunskom nivou. Na kraju je to oplemenjeno izlaskom u Evropu, ali ostaje žal za utakmicom u Stokholmu. Kad se osvrnem, nemam za čim da žalim, nemam čega da se stidim. Ponosan sam na sve što smo uspeli da uradimo u klubu koji ima ogromne ambicije. Naravno, veliku zahvalnost dugujem rukovodstvu kluba, koje mi je ukazalo šansu i poverenje, svestan sam da bi svaki trener u Srbiji voleo da bude u Čukaričkom. Hvala im što su mi dali šansu u momentu kad sam bio relativno nepoznat široj fudbalskoj javnosti”, rekao je Đorđević i poželeo klubu i igrčima uspeh u nastavku sezone.[ad_2]

Preuzeto sa:

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare