15. Oktobra 2022.

Kraj rata? “Može se završiti za nedelju dana”

Big Portal

“Sve zavisi od SAD i Velike Britanije. Ako shvatite i složite se da sutra treba da se sedne za pregovarački sto i da se dogovori, verujte mi, u roku od nedelju dana ćemo se dogovoriti“, rekao je Lukašenko.

Istovremeno je pozvao da se zaustavi sukob u Ukrajini.

“Rat je uvek loš. Nedavno sam rekao da je svet sada preokupiran problemom i traži odgovor na pitanje ko je kriv. Kasnije ćemo utvrditi ko je kriv. Hajde da zaustavimo rat i da se dogovorimo, a onda ćemo rešavati ko je u pravu, a ko nije“, poručio je Lukašenko.

Belorusija ne namerava da se meša u sukob na teritoriji Ukrajine, pogotovo što to ne traži ni Rusija, izjavio je Lukašenko.

“Niti smo koga ubijali u Ukrajini, niti ćemo. Prvo, niko od nas ne traži da učestvujemo u operaciji, u ovom slučaju Rusija, i mi ne nameravamo da se tamo mešamo. Uvek smo govorili i govorimo o tome, ali nas, očigledno, ne žele da saslušaju i čuju“, rekao je Lukašenko u intervjuu za američku kompaniju “En-Bi-Si“, prenela je agencija “Belta“.

On je dodao da Belorusija na svaki mogući način podržava Rusiju.

“Naša podrška je u tome da ne budu narušene naše granice sa Poljskom i Litvanijom i da se ruske trupe ne napadnu s leđa preko Belorusije. U početku je bilo tako. Danas se naše učešće (u specijalnoj operaciji) svodi na to da lečimo Ruse i Ukrajince, hranimo Ruse i Ukrajince i u velikoj meri dajemo utočište izbeglicama iz Ukrajine. Dnevno nam dolazi po 400-500 ljudi. Tretiramo ih potpuno ravnopravno. Eto, to je naše učešće“, rekao je beloruski lider.

Ranije je Lukašenko izjavio da je Poljska glavni inicijator upotrebe nuklearnog oružja, te da ona provocira SAD na akcije.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare