Kraj jedne ere: Dobro poznato ime obustavlja proizvodnju telefona - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Kraj jedne ere: Dobro poznato ime obustavlja proizvodnju telefona

Uvijek je tužno kada jedan brend telefona mora da prizna kako mu je došao kraj. Često su to baš one marke koje su obilježile jedan period u vrtoglavom usponu tehnologije mobilnih telefona, ali sada jednostavno ne mogu da “izdrže tempo”. Ovaj put, to je BlackBerry.

Još u decembru 2016. godine, TCL je objavio da je obezbedio prava za stvaranje i prodaju pametnih telefona marke BlackBerry.

Ovo je doživljavano kao oživljavanje brenda, a rezultiralo je izdanjem telefona poput BlackBerry KEYone, Motion, KEY2 i KEY2 LE.

KEY telefoni bili su posebno zanimljivi jer su vratili kultni BlackBerry dizajn sa fizičkom QWERTY tastaturom u svetu ispunjenom ravnim staklenim pločama koje se međusobno ne razlikuju.

Na žalost, nostalgija dizajna iz prošlih dana izgleda da nije bila dovoljna da BlackBerry brod nastavi sa plovidbom, piše Android Central.

U saopštenju se ne spominje da li će biti budućih ažuriranja softvera.

Model KEY2 i dalje koristi Android 8.1 Oreo, a teško da će nakon ovih vesti neki BlackBerry biti ažuriran na kasnije Android verzije.

Blackberry telefoni počeli su kao pejdžeri 1999. godine, a svoje ime izgradili su u sferi “poslovnih telefona”. Prvi “pametni telefon” napravili su 2002. godine.

U zvaničnoj objavi na Tviter nalogu piše da će, zaključno sa 31. avgustom, TLC prestati sa prodajom i proizvodnjom ove marke telefona.

Izvor: B92

Danas objavljeno

Xiaomi globalno predstavlja MIUI 13 na svojim uređajima, poboljšavajući korisničko iskustvo

Vanja A

Apple će opet kopirati Android, ali tek za iPhone 15 seriju?

Vanja A

Android malver BRATA sada može da vam obriše sve sa pametnog telefona nakon krađe vaših podataka

Vanja A

Ostavite komentar