29. Augusta 2022.

Kraj jedne ere – Bugatti se odriče W16 motora

Big Portal

Međutim, prema izveštaju Autocara, 2027. će označiti kraj tog specifičnog motora, jer Bugatti prelazi na hibridni pogon s manjim motorom.

Detalji o manjem motoru i hibridnom pogonskom sklopu su još uvek stroga tajna, ali dizajneri Bugattija su raspravljali o razlikama u dizajnu novog automobila oko toga. “Nudi mogućnosti”, rekao je za Autocar direktor dizajna Bugattija Achim Anscheidt. “Postoje prilike za sportskiji oblik”.

Taj sportskiji oblik koji je Anscheidt pomenuo je verovatno postignut smanjenjem samog otiska motora. 8,0 litarski W16 motor je jednostavno ogroman i pravo je čudo dizajna i inženjeringa da uopše staje u trenutni Chiron. Iako bi novi motor tehnički još uvek mogao da bude W16, njegova zapremina će biti smanjena. A budući da samom motoru neće biti potrebno toliko snage, zbog električnih motora koji pomažu, neće morati da bude ni toliko robustan kao trenutni W16, navodi Jutarnji.hr.OGLAS

Dok Bugatti nije želeo da otkrije detalje o novom motoru, zamenik direktora dizajna Frank Heyl je neverovatno entuzijastičan u poglednu budućeg hibrida. “Biće neverovatan, proporcionalan, tehnološki inovativan. Ljude će potpuno šokirati i pravi je užitak raditi na njemu”, rekao je za Autocar.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare