2. Novembra 2021.

Kraj 40-godišnje sage: Suprugu je ubio milijarder

Big Portal

Ona je ubijena u januaru 1982. godine u Južnom Salemu.

Darst (78) je pre toga osuđen na doživotni zatvor bez mogućnosti uslovnog puštanja na slobodu pred sudom u Kaliforniji zbog ubistva prijateljice Suzan Berman 2000. u njenoj kući na Beverli hilsu koju je, prema navodima optužnice, usmrtio kako ne bi ispričala detalje ubistva njegove supruge.

Ketlin Darst nestala je 31. januara 1982. nakon svađe sa suprugom, čime je počela skoro 40-godišnja saga koja je uključivala krivične istrage, medijske izveštaje, knjige, jedan filma i jedan dokumentarac, piše ”Njujork tajms”.

Robert Darst, kome je od tada sudjeno za dva različita ubistva, od kojih je za jedno osudjen, dugo je inisistirao na tome da nije ubio suprugu. Ketlin Darst je u vreme nestanka imala 29 godina, a njeno telo nikada nije pronađeno.

Na zahtev porodice zvanično je proglašena mertvom 2017. godine.

Darst je uhapšen 2015. godine, pre emitovanja poslednje epizode dokumentarca HBO “Džinks” u kojem je bilo reči o slučaju u kojem je navodno ubio komšiju, za koji je oslobođen krivice.

Tokom snimanja dokumentarca u jednom trenutku se činilo da je nehotice priznao ubistva, kada je, ne znajući da mu je mikrofon i dalje uključen, sebi u bradu promrmljao: “Šta sam uradio? Očigledno je da sam ih sve pobio”.

Darst je prošle sedmice prebačen u zatvorsku bolnicu manje od dve nedelje nakon što je u bolnici u Los Anđelesu bio stavljen na resprirator zbog koronavirusa.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare