Kragujevac nastavlja da proizvodi Fiat 500L - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Kragujevac nastavlja da proizvodi Fiat 500L

Proizvodnja Fiata 500L u fabrici Fiat Krajsler Automobili Srbija (FCA) nastavljena je jutros u 6.00 posle dvonedeljne pauze, rečeno je agenciji Beta u Samostalnom sindikatu te fabrike.

Predsednik tog sindikata Saša Djordjević rekao je da je proizvodnja nastavljena u dve smene i u dosadašnjem obimu, i „sa traka će silaziti“ 400 vozila dnevno. Proizvodni radnici FCA bili su poslati na plaćeno odsustvo 28. maja.

Djordjević je rekao da se očekuju konkretni planovi za Fiatovu fabriku u Srbiji što će, kako je dodao, biti predvidjeno strateškim planom kompanije „Stellantis“, koji će obuhvatiti i fabrike u Turskoj, Italiji, Poljskoj i drugim zemljama. On je rekao da bi taj strateški plan trebalo da bude predstavljen za nekoliko meseci.

Photo: Fiat

Prema njegovim rečima, u vezi sa perspektivom proizvodnje u Kragujevcu menadžment kompanije doneće odluku nakon što napravi procenu prema potražnji vozila kao i ekološkoj regulativi u Evropi. On je uveren da će u kragujevačkoj fabrici biti pokrenuta proizvodnja novog modela vozila koje će biti na električni pogon, ali i da će kompanija odlučivati o „sudbini proizvodnje“ Fiata 500 L.

Djordjević smatra da definitivno prolazi vreme „klasičnih“ automobila i da je budućnost u vozilima „na struju“, te sledi i prilagodjavanje kragujevačke fabrike.

Prema Djordjevićevim rečima, kompanija će svakako proceniti da li joj je potrebno da paralelno sa proizvodnjom novog, električnog automobila, zadrži i proizvodnju „500L“ naredne dve, tri godine. On pretpostavlja da bi u tom slučaju 500L bio radjen isključivo kao hibrid, za šta su, tvrdi on, potrebna velika ulaganja.

B92.

Danas objavljeno

Nedeljna galerija: Ford Focus

Vanja A

Koliko često gledate u ovaj mjerač na instrument tabli i zašto je to važno?

V.R.

Kada ni Mini nije dovoljno mini

V.R.

Ostavite komentar