Kraći policijski čas, gosti dozvoljeni i u zatvorenim dijelovima restorana - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Kraći policijski čas, gosti dozvoljeni i u zatvorenim dijelovima restorana

Stanovnici Francuske od danas će moći da posjećuju restorane u zatvorenom i ostaju napolju do 23.00 časa prvi put poslije nekoliko mjeseci, pošto na snagu stupa ublažavanje restrikcija povezanih sa kovidom 19.

Mjere se ublažavaju pošto novi broj infekcija opada, a broj vakcinisanih raste.

Građani će od sada moći da borave i u zatvorenim dijelovima restorana i kafića, a ne samo u baštama, što im je omogućeno od 19. maja. Policijski čas će počinjati u 23.00 časa, a ne u 9.00.

Ukoliko sve protekne po planu, policijski čas će biti potpuno ukinut 30. juna, prenio je AFP.

Ublažena su i ograničenja za rad ustanova kulture, koje su ponovo otvorene 19. maja, pa u Francuskoj vlada osjećaj povratka u normalnost na početku ljeta.

– Biće preduzet novi korak. Život će se nastaviti širom naše zemlje. To je dio naše kulture, naše umjetnosti života, na šta ćemo se ponovo naviknuti – napisao je na Tviteru predsjednik Emanuel Makron.

Za stolovima u restoranima i kafićima moći će da sjedi do šest osoba, a vrata će za korisnike ponovo otvoriti i teretane.

U čitavoj Francuskoj i dalje je obavezno nošenje maski na otvorenom i unutra i ta mjera se za sada neće ukidati.

Prema posljednjim podacima, zdravstvena situacija se popravlja. Na odjeljenjima intenzivne njege leže 2.394 osobe u poređenju sa 6.000 krajem aprila.

Do sada je više od 28 miliona ljudi primilo najmanje jednu dozu vakcine protiv kovida 19, što je blizu 43 odsto populacije. Vakcinisao je 55 odsto odraslog stanovništva.

Danas objavljeno

Novi detalji nesreće u Slavonskom Brodu

M.

Veliki požar na Sardiniji; Evakuisani stanovnici i turisti

M.

Spaljeno 1,4 tone marihuane, Vulin poručio da će se hapsiti i za “džoint

M.

Ostavite komentar