Kozarev primoran da napusti Kosovo - BIGportal.ba
Region Vijesti

Kozarev primoran da napusti Kosovo

Zamenika direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušana Kozareva danas su na putu od Raniluga ka Novom Brdu zaustavili prištinski policajci, i primorali ga da napusti južnu pokrajinu.

Dvadesetak policajaca je, sa pet vozila, sprovelo Kozareva do administrativnog prelaza Končulj, sa obrazloženjem da “predstavnici državnih organa Srbije nisu poželjni na kosovskim izborima”, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

“Kozarev je, naime, danas trebalo da prisustvuje jednom od predizbornih skupova Srpske liste”, navodi Kancelarija za KiM.

“Kosovska policija pokušava da uhvati i pomoćnika direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića, koji je se sa istim ciljem uputio u Plemetinu. Ovaj nasilnički akt Prištine u suprotnosti je sa svim dogovorima o slobodi kretanja, i predstavlja brutalnu demonstraciju sile sa očiglednim ciljem da se Srbi na Kosovu i Metohiji zastraše i odvrate od podrške Srpskoj listi, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Srpska lista najoštrije osuđuje maltretiranje Kozareva i kako navodi zloupotrebu policije u svrhu političkog inženjeringa na izborima zakazanim za 6. oktobar.

RTS

Danas objavljeno

Masovni štrajk u Njemačkoj počinje u ponoć

M.

Oskrnavljen pravoslavni hram u Stocu

Vanja A

Šef diplomatije: Kina i Rusija će donijeti globalni mir i stabilnost

Vanja A

Ostavite komentar