Kovačević oči u oči s napadačem - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Kovačević oči u oči s napadačem

U banjalučkom Okružnom sudu nastavljeno je suđenje banjalučkom bokseru Marku Čoliću optuženom da je zajedno sa odbjeglim Nedeljko Dukićem pokušao ubiti novinara BN TV Vladimira Kovačevića. Danas je optuženi Marko Čolić imao priliku i pravo da ispituje Vladimira Kovačevića.

U banjalučkom Okružnom sudu nastavljeno je suđenje banjalučkom bokseru Marku Čoliću optuženom da je zajedno sa odbjeglim Nedeljko Dukićem pokušao ubiti novinara BN TV Vladimira Kovačevića. Danas je optuženi Marko Čolić imao priliku i pravo da ispituje Vladimira Kovačevića.

Vladimir Kovačević je i u sudnici potvrdio da je optuženog Marka Čolića prepoznao kao jednog od napadača koji ga je pretukao metalnim palicama. Kovačević je to izjavio nakon što je Marko Čolić ustao i pitao ga da ga pogleda u oči i kaže da li je on osoba koju je vidio u noći kada je pretečun i da li njegova brada odgovara bradi osobe koju je vidio prilikom napada. Vladimir Kovačević je prilikom direktnog ispitivanja od strane odbrane, otkrio još nekoliko detalja iz kritične noći.

”Imali su crvene dukserice i bradu. Naočare su mi spale nakon jednog od prvih udaraca, ali poprilično sam dobro vidio lice koje me je udarilo”, rekao je Kovačević prilikom svjedočenja.

Danas je na zahtjev odbrane svjedočila i Vanja Krsmanović, nevjenčana supruga optuženog banjalučkog boksera Marka Čolića. Ona je izjavila da je sa Markom Čolićem 26. avgusta 2018. godine kada se desio napada na novinara BN TV provela cijeli dan u njihovom stanu, ali i veče, sve dok on nije otišao na posao.

”26. avgusta 2018. godine je bio Kočićev zbor. Htjela sam da idem, ali pošto je kiša padala nismo otišli. Marko je cijeli dan bio kod kuće. Jedino je u 12 sati otišao u nabavku. Brzo se vratio. Pravili smo ručak i bili cijeli dan u kući. Naveče mi je prijateljica pisala bilo je to oko 21:15 pitala me gdje je Marko, on je ležao tada u kući. Na posao u ”Balkan” je otisao oko 21:55” – ispričala je u sudnici Krsmanovićeva.

Tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka je nakon svjedočenja Krsmanovićeve izrazila sumnju u istinitost njenih riječi. Tužilaštvo je završilo sa izvođenjem dokaza. Danas su na zahtjev odbrane ponovo svedočili Dragan Matić i Darko Savić najbolji sportista RS koji je dan nakon napada na Vladimira Koavčevića dovezao Marka Čolića na mjesto zločina.

Prilikom svjedočenja je rekao da tada nije znao ni za napad na Kovačevića, niti da Čolić ima ikakve veze sa navedenim napadom. Naredno ročište je zakazano za 13. jun kada se očekuje svjedočenje još pet svjedoka odbrane.

BN TV

Danas objavljeno

Moskva protjerala deset američkih diplomata

M.

Sukob policije i građana u Berlinu

M.

Podignuta optužnica protiv Miroslava Aleksića – više krivičnih djela

M.

Ostavite komentar