KOŠTALA GA AFERA “IBICA” Štrahe se povlači iz politike - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

KOŠTALA GA AFERA “IBICA” Štrahe se povlači iz politike

Glavni akter afere Ibica, doskorašnji vicekancelar i lider Slobodarske partije Austrije (FPO), Hajnc Kristijan Štrahe preduhitrio je danas partijske kolege i izglednu odluku stranke da ga suspenduje saopštenjem da zamrzava svoje članstvo.

Štrahe je, na konferenciji za štampu, rekao da stavlja u mirovanje članstvo u FPO, kao i da se neće baviti politikom, sve dok se ne rasvijetli afera zbog koje je morao da ode sa političkih funkcija.

Rekao je da to čini kako bi sačuvao jedinstvo FPO i spriječio podjelu stranke.

Štraheu je, prema najavi funkcionera te stranke, prijetila suspenzija, ili čal isključenje iz stranke, jer ga smatraju krivim za veliki gubitak na prijevremenim parlamentarnim izborima.

– Što se tiče optužbi na moj račun mogu samo da ponovim da one nisu ispravne i da ću učiniti sve da osiguram rasvjetljavanje. Treba sačekati rezultate te istrage, a ne unaprijed nekog osuđivati – kazao je Štrahe.

Pojasnio je da se neće baviti politikom dok se sve ne rasvijetli, već da će se posvetiti porodici, koju želi da zaštiti od daljih napada.

Predsjedništvu FPO poželeo je da iskreno analiziraju izborni rezultat i da donesu odluke za budućnost stranke, jer je važno da FPO ostane važan faktor za zemlju i građane.

Jedinu kritiku koju je uputio FPO jeste da niko sa njim iz vrha nije razgovarao.

Uoči njegove konferencije za štampu kružile su brojne spekulacije o daljoj sudbini Štrahea, koje su ukazivale na mogućnost podjela u FPO i osnivanje nove stranke.

Tako se pred njegovo obraćanje na internetu pojavila i stranica „lista Štrahe“.

TANJUG

Danas objavljeno

Srbija dobila saglasnost EU za otvaranje klastera četiri

M.

Hrvatska: Zaražene 3.262 osobe

M.

Posebna sjednica NSRS o vraćanju nadležnosti u petak

M.

Ostavite komentar