Kosovsko tužilaštvo traži pritvor za uhapšenog policajca Radeta Basaru - BIGportal.ba
Region Vijesti

Kosovsko tužilaštvo traži pritvor za uhapšenog policajca Radeta Basaru

Sulj Hodža, kosovski tužilac, izjavio je da je od Osnovnog suda u Prištini zatražio pritvor za Radeta Basaru, uhapšenog službenika policije u severnom delu Kosovske Mitrovice. Basara je uhapšen rano jutros u sklopu istrage o ubistvu Olivera Ivanovića. Drugi uhapšeni, Vasilije Bojić, pušten je da se brani sa slobode.

“Jedan policajac je uhapšen, a za drugim se i dalje traga. Istraga je proširena i na krivična dela organizovanja ili učestvovanja u organizovanoj kriminalnoj grupi i zloupotrebe službenog položaja. Intervjuisao sam uhapšenu osobu i zatražio pritvor za njega”, rekao je Hodža na konferenciji za medije u Prištini.

Odvođenje uhapšenog na saslušanje

Odvođenje uhapšenog na saslušanje

Osoba za kojom se traga je Željko Bojić, šef operative policije na severu Kosova. On u trenutku pretresa nije bio u stanu, a policija je uhapsila njegovog sina Vasilija Bojića zbog, kako tvrdi, ilegalnog posedovanja oružja.

“Osoba kod koje je pronađeno oružje nije tražena, i nakon ispitivanja je puštena. Osumnjičena je za ilegalno posedovanje oružja”, rekao je Hodža.

Portparol kosovske policije Baki Keljani je na konferenciji za novinare preneo da je u jutrošnjoj akciji bilo uključeno 100 pripadnika policije.

“Kosovska policija je u ranim jutarnjim časovima, u severnoj Mitrovici, sprovela policijsku akciju u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića. Ova policijska operacija izvedena je na osnovu naloga za pretres Posebnog odeljenja Osnovnog suda. Uhapšen je osumnjičeni srpski policajac R. B., dok se za drugim osumnjičenim policajcem traga”, rekao je Keljani.

Tokom akcije zaplenjeno je šest komada različitog oružja i elektronske opreme.

Jutros oko 5.50 više od 25 oklopnih vozila i džipova ROSU i oko 100 pripadnika ove specijalne jedinice sproveli su akciju u severnom delu Kosovske Mitrovice. 

Danas objavljeno

U Salcburgu protestovalo 3.500 protivnika korona mjera

M.

SZO: Ne zna se da li je omikron opasniji soj

M.

Začepljeni odvodi na Starčevici, izlile se otpadne vode u Priječanima, poplavljena dvorišta u Dragočaju

M.

Ostavite komentar