"Kosovska policija nije voljna da štiti Srbe, zvali smo Kfor" - BIGportal.ba
Region Vijesti

“Kosovska policija nije voljna da štiti Srbe, zvali smo Kfor”

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za KiM Marko Ðurić izjavio je da je Beograd tražio od Kfora da uspostavi stalno prisustvo na terenu u Babinom mostu.

On je ocenio da napad na Srbe u tom selu nije slučajan, već predstavlja odraz ekstremističke politike koju godinama unazad vode albanski političari.

Ðurić je za TV Prva ocenio da kosovska policija očigledno “nije voljna ili nije u stanju” da zaštiti Srbe u Babinom mostu koje je, kako je naglasio, strateški pozicionirano između Prištine i Kosovske Mitrovice i gde se nalazi srpska škola sa više od 100 đaka.

“Ovo je peti-šesti napad na Srbe u tom kraju u poslednjih nekoliko meseci. Zato smo tražili da Kfora da uspostavi stalno prisustvo na terenu u tom selu. U tom smislu, predstavnici naše vojske razgovaraće sa ljudima iz Kfora”, rekao je Ðurić.

On je dodao da podaci kojima raspolaže pokazuju da su iseljavanja Srba, u opštinama u kojima ne čine većinu, prisutna i danas.

“Zahvaljujući podršci Vlade Srbije i solidarnosti celog našeg naroda, naši ljudi su materijalno, gde god je moguće i gde god je država mogla da dođe, koliko toliko obezbeđeni, ali tamo gde nema fizičke bezbednosti, Srbi teško opstaju”, istakao je Ðurić.

On je naglasio da Srbija nove “Oluje” i pogrome, kao što je bio onaj iz 2004. godine na KiM, neće dozvoliti.

Ðurić je rekao da vrh Albanaca na Kosovu i Metohiji uzima u obzir izjave državnog rukovodstva da će na svaki način i svim sredstvima zaštititi Srbe.

“Nadam se da za time neće biti potrebe, ali budite sigurni da će država Srbija reagovati kako treba, ako neko nešto pokuša”, poručio je Ðurić.

b92

Danas objavljeno

Njemačka policija izdala upozorenje zbog Srba

M.

Oblaci dima ispunili nebo: Suzavac, pesnice i “krvavo” marširanje širom zemlje

M.

Borba se nastavlja drugi dan zaredom: Vatra guta Siciliju, izgorjelo i ljetovalište

M.

Ostavite komentar