Kosovska policija: Napadnuti policajci na jezeru Gazivode, oglasio se Kurti; Srpska lista: Srbi, ne nasedajte - BIGportal.ba
Region Vijesti

Kosovska policija: Napadnuti policajci na jezeru Gazivode, oglasio se Kurti; Srpska lista: Srbi, ne nasedajte

Kosovska policija saopštila je danas da je na njihove policajce pucano desetak puta na jezeru Gazivode iz pravca druge obale, ali da niko nije povređen.

Kako su naveli, napad se dogodio dok su spuštali patrolni čamac u jezero, prenosi Koha.

Ministar unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija Dželjalj Svečlja oglasio se tim povodom, tvrdeći da su policajce napale “ilegalne srpske grupe” koje imaju podršku iz Beograda.

“Dva puta su za nekoliko dana kriminalne strukture pucale na naše policijske službenike da ih ometu ili ubiju”, tvrdi Svečlija, prenosi Koha.

On je dodao da će kosovske vlasti nastaviti da obavljaju svoje dužnosti, “uprkos napadima”.

Oglasio se Kurti
Kosovski premijer Aljbin Kurti poručio je da je, drugi put za manje od nedelju dana, Policija Kosova napadnuta od strane “kriminalnih grupa” na severu.

“Oko 10 hitaca ispaljeno je danas na graničnu policiju koja je krenula u patrolu čamcem na jezeru Gazivode. Ovo je drugi put za manje od nedelju dana da je Policija Kosova napadnuta od strane kriminalnih grupa u severnom delu naše teritorije, samo šest dana nakon incidenata u nedelju”, naveo je on na Tviteru.

Kurti je najavio kompletnu istragu povodom ovog slučaja.

“Na sreću, izbegli smo žrtve, a sada je u toku kompletna istraga. Danas su ulice oslobođene barikada. Ali kriminalne bande nastavljaju da barikadiraju rad naših agencija za sprovođenje zakona i naše borbe protiv organizovanog kriminala”, poručio je Kurti.

“Ne nasedajte”
Srpska lista saopštila je danas da osuđuje svaki vid ugrožavanja bezbednosti bez obzira sa koje strane dolazi, nakon što je kosovska policija objavila da je na njihove policajce pucano na jezeru Gazivode, i istovremeno pozvala Srbe da ne nasedaju na provokacije Prištine.

“Srpska lista poziva građane da ne nasedaju na provokacije DŽeljalja Svečlje i vlasti iz Prištine koji nastoje da naš narod na severu predstave kao negativce, i sebi stvore alibi za nasilne upade i maltretiranje srpskog naroda, od Štrpca do severa Kosova i Metohije”, navodi se u saopštenju.

Srpska lista naglašava da u srpskim sredinama nema tenzija i sukoba, a da Srbi sa Albancima, Bošnjacima, Gorancima, Romima i ostalima žive u miru. Ocenjuju da to ne odgovara Prištini koja skoro svakodnevno u čisto srpske sredine šalje albanske specijalce naoružane do zuba, koji onda maltretiraju građane, i stvaraju haos u kojem stradaju i nedužni poput Srećka Sofronijevića.

“Razumejući sve što nam se dešava nedeljama unazad, mi moramo da sačuvamo mir i prisebnost, kako bi opstali i ostali na ovim prostorima i zato vas pozivamo na uzdržanost”, navodi se u saopštenju.

Danas objavljeno

Izbori u Brazilu: Bolsonaro ili Lula?

M.

Opšti izbori u BiH

M.

Crna Gora: Uhapšen direktor Uprave prihoda i carina

M.

Ostavite komentar