Kosovska policija: Hapšenja nemaju veze sa ubistvom Olivera Ivanovića - BIGportal.ba
Region Vijesti

Kosovska policija: Hapšenja nemaju veze sa ubistvom Olivera Ivanovića

Kosovska policija oglasila se povodom jutrošnje akcije na severu KiM, saopštivši da je uhapšeno nekoliko policijskih službenika i građana.

Oni se dovode u vezu sa kriminalnim grupama odgovornim za krijumčarenje robe, zloupotrebu službenog položaja, davanje mita i nedozvoljenu trgovinu.

“Uprkos oružanom otporu u Severnoj Mitrovici, policijska akcija je nastavljena, uključujući hapšenje i kontrolisanje pojedinih lokacija, što je rezultiralo zaplenom relevantnih dokaza, kao i dugih cevi”, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu kosovske policije.

Operacija se sprovodi u saradnji Kosovske policije i kosovskog policijskog inspektorata, na osnovu naloga Osnovnog suda u Prištini, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da je operaciji prethodila višemesečna istraga inspektorata i kosovske policije koju je predvodilo Specijalno tužilaštvo.

“Kosovska policija, u saradnji sa sudstvom i policijskim inspektoratom, ostaje posvećena ispunjavanju svojih obaveza i dužnosti kako bi se održao javni red i mir, sprečile ilegalne aktvinosti, bez obzira ko je u njih uključen”, navodi se u saopštenju.

Istovremeno, na sajtu kosovske policije se navodi i da se policijska operacija koja se sprovodi danas u Regionu Mitrovice Sever i Mitrovica Jug, ne odnosi na slučajeve ubistva Envera Zumberija i Olivera Ivanović, kao što se, kako kažu, “naglašava na nekim srpskim i lokalnim medijama”.

“Kkao što smo naglasili, ovoj policijskoj operaciji je prethodila višemesečna istraga od strane PIK-a i PK-a vođena od strane Specijalnog Tužilaštva Kosova, koja je rezultirala osnovanom sumnjom o uključivanju nekoliko policijskih službenika i građana u kriminalne aktivnosti ‘učestvovanje ili organizovanje kriminalne grupe’ i ostala navedena dela. Ova policijska operacija je i dalje u toku, kao posledica otpora u Mitrovicu Sever, jedan policijski službenik je ranjen ali je van životne opasnosti, dok je do sada uhapšeno nekoliko policijskih službenika i nekoliko građana, a takođe je zaplenjeno raznih stvari, uključujući i nekoliko oružja”, navodi se.

b92

Danas objavljeno

Rusi žestoko odgovorili: Uništenje

Vanja A

Jasan plan? Jednim udarcem se uništava Evropa ali i…

Vanja A

Trese se Turska

Vanja A

Ostavite komentar