Kosovska policija: Hapšenja nemaju veze sa ubistvom Olivera Ivanovića - BIGportal.ba
Region Vijesti

Kosovska policija: Hapšenja nemaju veze sa ubistvom Olivera Ivanovića

Kosovska policija oglasila se povodom jutrošnje akcije na severu KiM, saopštivši da je uhapšeno nekoliko policijskih službenika i građana.

Oni se dovode u vezu sa kriminalnim grupama odgovornim za krijumčarenje robe, zloupotrebu službenog položaja, davanje mita i nedozvoljenu trgovinu.

“Uprkos oružanom otporu u Severnoj Mitrovici, policijska akcija je nastavljena, uključujući hapšenje i kontrolisanje pojedinih lokacija, što je rezultiralo zaplenom relevantnih dokaza, kao i dugih cevi”, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu kosovske policije.

Operacija se sprovodi u saradnji Kosovske policije i kosovskog policijskog inspektorata, na osnovu naloga Osnovnog suda u Prištini, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da je operaciji prethodila višemesečna istraga inspektorata i kosovske policije koju je predvodilo Specijalno tužilaštvo.

“Kosovska policija, u saradnji sa sudstvom i policijskim inspektoratom, ostaje posvećena ispunjavanju svojih obaveza i dužnosti kako bi se održao javni red i mir, sprečile ilegalne aktvinosti, bez obzira ko je u njih uključen”, navodi se u saopštenju.

Istovremeno, na sajtu kosovske policije se navodi i da se policijska operacija koja se sprovodi danas u Regionu Mitrovice Sever i Mitrovica Jug, ne odnosi na slučajeve ubistva Envera Zumberija i Olivera Ivanović, kao što se, kako kažu, “naglašava na nekim srpskim i lokalnim medijama”.

“Kkao što smo naglasili, ovoj policijskoj operaciji je prethodila višemesečna istraga od strane PIK-a i PK-a vođena od strane Specijalnog Tužilaštva Kosova, koja je rezultirala osnovanom sumnjom o uključivanju nekoliko policijskih službenika i građana u kriminalne aktivnosti ‘učestvovanje ili organizovanje kriminalne grupe’ i ostala navedena dela. Ova policijska operacija je i dalje u toku, kao posledica otpora u Mitrovicu Sever, jedan policijski službenik je ranjen ali je van životne opasnosti, dok je do sada uhapšeno nekoliko policijskih službenika i nekoliko građana, a takođe je zaplenjeno raznih stvari, uključujući i nekoliko oružja”, navodi se.

b92

Danas objavljeno

Teška nesreća kod Slavonskog Broda, najmanje 10 mrtvih

M.

Pokretanje peticije je lični otpor prema anticivilizacijskoj odluci

M.

Uključen žuti meteoalarm za cijelu BiH

M.

Ostavite komentar