Kosovo treba da ukine takse - BIGportal.ba
Region Vijesti

Kosovo treba da ukine takse

Predsjednik Aleksandar Vučić je u telefonskom razgovoru sa Angelom Merkel ponovio da je za prevazilaženje zastoja u dijalogu neophodno da Priština ukine takse. Vučić je još jednom zamolio kancelarku da pomogne da se nastavi slobodan protok robe i trgovina. Predsjednik Vučić razgovarao je sa kancelarkom Merkel o bilateralnim odnosima i…

  • Predsjednik Aleksandar Vučić je u telefonskom razgovoru sa Angelom Merkel ponovio da je za prevazilaženje zastoja u dijalogu neophodno da Priština ukine takse.

Vučić je još jednom zamolio kancelarku da pomogne da se nastavi slobodan protok robe i trgovina.

Predsjednik Vučić razgovarao je sa kancelarkom Merkel o bilateralnim odnosima i situaciji u regionu, prije svega o zastoju u dijalogu Beograda i Prištine.

Predsjednik Vučić je, u dugom i prijateljskom razgovoru, istakao da je Srbija u potpunosti posvećena dijalogu, koji se vodi uz posredovanje Evropske unije, s namjerom da postizanjem kompromisnog, obostrano prihvatljivog rješenja, obezbijedi stabilnost u regionu, zahvalivši kancelarki Merkel i predsjedniku Makronu na inicijativi da sastankom u Berlinu, odnosno Parizu, podrže taj proces.

On je, međutim, ponovio da je za prevazilaženje zastoja u dijalogu neophodno da Priština ukine takse na robu proizvedenu u centralnoj Srbiji i još jednom zamolio kancelarku Merkel da pomogne da se nastavi slobodan protok robe i trgovina.

Predsjednik Vučić je naglasio da će Srbija ostati privržena svojoj politici mira i saradnje na Zapadnom Balkanu, zahvalivši kancelarki Merkel što je pokretanjem Berlinskog procesa značajno doprinjela stabilnosti našeg regiona.

Predsednik Vučić je, s tim u vezi, zamolio kancelarku Merkel da podrži formiranje Regionalne ekonomske zone, jer bi ona bila ključna za privlačenje investicija i ekonomski razvoj Zapadnog Balkana.

Dvoje sagovornika su izrazili zadovoljstvo visokim nivoom političkog dijaloga i ekonomske saradnje Srbije i Njemačke, ukazavši na to da njemačke kompanije, koje posluju u Srbiji, zapošljavaju oko 60.000 srpskih radnika.

On je izrazio nadu da će se još velikih kompanija iz Njemačke opredijeliti da iskoriste dobro poslovno okruženje i otvore svoje pogone u Srbiji.

Predsjednik Vučić je pozvao kancelarku Merkel da ponovo posjeti Srbiju, navedeno je u saopštenju Službe za saradnju sa medijima predsjednika Republike.

(Tanjug)

Danas objavljeno

Vjetar oštetio reklame na hotelu “Palas”, zabranjen prolaz pješacima

D

Preminulo 19 osoba u Srbiji, zaraženo 1.523

D

Htjeli da ISPEKU SVINJE U PODRUMU u Njemačkoj, komšije zvale policiju

D

Ostavite komentar