"Kosovo je spremno. Vreme je da Srbija odluči šta želi" - BIGportal.ba
Region Vijesti

“Kosovo je spremno. Vreme je da Srbija odluči šta želi”

Predsednica Kosova Vjosa Osmani izjavila je da će tzv. Kosovo učestvovati u dijalogu sa Srbijom samo zbog postizanja sporazuma i obostranog priznanja.

Osmani, koja je učestovala u onlajn diskusiji koju je organizovao Atlantski savet, je navela da bi Srbija, pored uzajamnog priznavanja, trebalo da otvori i svoje arhive za povratak nestalih, piše “Ekonomija onlajn”, a prenosi “Kosovo onlajn”.

“Kosovo je spremno da ide na razgovore radi postizanja međusobnog sporazuma koji se fokusira na uzajamno priznavanje između Kosova i Srbije. Mislim da će to zavisiti od toga kako će se Srbija ponašati u dijalogu i šta zaista misli o svom članstvu u EU – pošto vojno i ekonomski sarađuje sa Rusijom. Kao predsednik Kosova, mislim da se multietničke vrednosti primenjuju u svim sferama u zemlji i ponosna sam na to. Vreme je da Srbija odluči šta želi. Kosovo je uvek pokazalo konstruktivnost i pružili smo ruku saradnje“, rekla je Osmani.

Ona je istakla da je Kosovo spremno da sedne za pregovarački sto, iako se Srbija nikada nije izvinila.

“Oduvek smo bili dobri susedi“, rekla je Osmani.

Ona je ukazala da je članstvo Kosova u Interpolu i NATO jedan od najvažnijih prioriteta u borbi protiv organizovanog kriminala koji prevazilazi lokalne okvire.

“KBS, naša vojska, postaje mnogo profesionalnija uz podršku NATO i potpuno u skladu sa NATO standardima. KBS je nedavno učestvovao u NATO vežbi ‘Branilac Evrope 21′”, podsetila je Osmani.

Danas objavljeno

Novi detalji nesreće u Slavonskom Brodu

M.

Veliki požar na Sardiniji; Evakuisani stanovnici i turisti

M.

Spaljeno 1,4 tone marihuane, Vulin poručio da će se hapsiti i za “džoint

M.

Ostavite komentar