Kosovo i Metohija, napadnut mladić iz srpskog sela kod Srbice - BIGportal.ba
Region Vijesti

Kosovo i Metohija, napadnut mladić iz srpskog sela kod Srbice

Mladić Milan Kovačević iz srpskog sela Banje kod Srbice danas je fizički napadnut od strane lokalnog Albanca, koji ga je udario u predelu glave, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je Milan Kovačević krenuo u obližnje naselje Rudnik da bi obavio neophodnu kupovinu, kada ga je Albanac prvo verbalno, a potom i brutalno fizički napao, zbog čega je mladić doživeo ozbiljnu traumu i stres.

“Milan Kovačević je meta samo zato što ponosno nosi srpsko ime i prezime i srpsku šajkaču”, ocenjuje Kancelarija.

Napominje da to nije prvi put da se mladić nalazi na meti lokalnih Albanaca, koji ga duži vremenski period uznemiravaju, zbog čega je i ovaj slučaj prijavio policiji.

Kancelarija navodi da je Kovačeviću nedavno zapaljena koliba, da mu nelegalno seku šumu, često je meta i verbalnih provokacija, ali poručuje da će mu država Srbija i dalje pomagati.

“Nije slučajno da do ovog incidenta dolazi u istom danu kada je Aljbin Kurti ukinuo građanska prava Srba i zabranio održavanje referenduma na prostoru Kosova i Metohije, a kosovska policija sprečavala Srbe da izraze miran protest protiv takve odluke.
Pokazalo se da svaka Kurtijeva akcija prema Srbima ima svoj odgovor i šire posledice na terenu i da služi kao pogonsko gorivo za sve albanske ekstremiste”, smatra Kancelarija.

O tome bi, kako se ističe, posebno trebalo da vode računa predstavnici međunarodne zajednice, jer se svaka politička i jednostrana akcija Prištine koju oni ne uspevaju da spreče, na kraju prelama preko leđa srpskog naroda.

Danas objavljeno

Nebenzja: Primjetan pad diplomatskog potencijala zapadnih država

M.

Zelenski: Zašto neke zemlje EU blokiraju nove sankcije Rusiji?

M.

Snažan zemljotres pogodio Istočni Timor: 6,4 stepena po Rihteru

M.

Ostavite komentar