"Kosovo da se spremi za završnu fazu”: Američki senator najavljuje konačno rješenje i novu ulogu Amerike - BIGportal.ba
Region Vijesti

“Kosovo da se spremi za završnu fazu”: Američki senator najavljuje konačno rješenje i novu ulogu Amerike

Predsjednik Odbora za spoljne poslove američkog Senata Bob Menendez je izjavio u Vašingtonu da je veoma važno da Kosovo bude spremno za završnu fazu dijaloga.

Predsjednik Odbora za spoljne poslove američkog Senata Bob Menendez je izjavio u Vašingtonu da je veoma važno da Kosovo bude spremno za završnu fazu dijaloga.

Menedez smatra da je važno da Kosovo bude spremno za ovu fazu kako bi se postigao konačni dogovor.

–Veoma sam ponosan što su SAD 2008. godine među prvim zemljama priznale nezavisnost Republike Kosovo. Američka podrška Kosovu će se nastaviti i u budućnosti – rekao je Menendez tokom sastanka sa predsjednikom Skupštine Kosova Kadrijem Veseljijem.

Kako javljaju prištinski mediji, tokom sastanka sa Menendezom, Veselji je upoznao američkog senatora sa političkim kretanjima na Kosovu i u regionu i zahvalio mu na ulozi i doprinosu Senata Kosovu.

Tema razgovora bio je proces dijaloga između Kosova i Srbije i značaja koji za Kosovo ima direktno učešće SAD u ovom procesu.

–Bez Amerike ne može biti konačnog sporazuma između Kosova i Srbije. Direktno učešće SAD u ovom procesu je od suštinskog značaja za realizaciju sporazuma, koji će obezbijediti priznavanje nezavisnosti nezavisne i suverene države Kosova, kao i obezbjeđivanje sjedišta u UN – rekao je Veselji.

Tokom posjete SAD na poziv američkog Kongresa, Veselji je imao susrete sa velikim brojem kongresmena i senatora.

(B92, Srpskainfo)

Danas objavljeno

Više od 100 zemalja svijeta zaduženo “do grla”

M.

Zvornik: Oštetila preduzeće za 100 hiljada maraka

M.

Nova optužnica protiv svrgnute premijerke Mjanmara

M.

Ostavite komentar