14. Novembra 2021.

Kosmet: Drugi krug glasanja u 21 opštini

Big Portal

Glasa se na 1.638 biračkih mjesta, a Centralna izborna komisija je saopštila da u drugom krugu biračko pravo ima 1.260.571 građanin.

Drugi krug izbora održava se u Đakovici, Glogovcu, Gnjilanu, Dragašu, Istoku, Kačaniku, Klini, Kosovom Polju, Kamenici, Obiliću, Orahovcu, Podujevu, Prištini, Prizrenu, Štimlju, Vitini, Vučitrnu, Mališevu, ?uniku, Mamuši i Klokotu.

U Klokotu, opštini sa većinskim srpskim stanovništvom, kandidati za predsjednika opštine su Vladan Bogdanović iz Srpske liste i Strahinja Spasić iz Građanske inicijative Srpska narodna sloga.

U prvom krugu predsjednici su izabrani u 17 opština, uključujući devet sa srpskom većinom – Gračanica, Sjeverna Mitrovica, Zvečan, Leposavić, Zubin Potok, Štrpce, Parteš, Novo Brdo i Ranilug.

U deset opština sa srpskom većinom najviše odbornika osvojila je Srpska lista, ukupno 147, a u pojedinim sredinama, poput Leposavića i Raniluga, u skupštinama biće samo njenih odbornika.

Pokret “Samoopredjeljenje” premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija u drugom krugu lokalnih izbora ima kandidate u 12 opština.

“Samoopredjeljenje” je nakon prvog kruga treća stranka po ukupnom broju osvojenih odborničkih mjesta, poslije Demokratskog saveza Kosova i Demokratske partije Kosova.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare