Košarkaši Srbije u prvom šeširu na žrijebu kvalifikacija za EP - BIGportal.ba
Košarka Sport

Košarkaši Srbije u prvom šeširu na žrijebu kvalifikacija za EP

Košarkaška reprezentacija Srbije iz prvog šešira saznaće rivale u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2021. godine u Češkoj, Gruziji, Nemačkoj i Italiji. Na žrebu u Minhenu biće izvučeno osam grupa po četiri tima, odakle najbolja tri idu na šampionat, izuzev u grupama u kojima su domaćini i u tim grupama postoje…

Košarkaška reprezentacija Srbije iz prvog šešira saznaće rivale u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2021. godine u Češkoj, Gruziji, Nemačkoj i Italiji.

Na žrebu u Minhenu biće izvučeno osam grupa po četiri tima, odakle najbolja tri idu na šampionat, izuzev u grupama u kojima su domaćini i u tim grupama postoje dve vize.

Pored “Orlova” prvi šešir čine Španija, Francuska i Litvanija, u drugom su Slovenija, Grčka, Hrvatska i Rusija, u trećem Italija, Letonija, Turska i Ukrajina, u četvrtom Finska, Nemačka, Češka i Poljska, u petom Gruzija, Crna Gora, Belgija i Izrael, u šestom Mađarska, BiH, Holandija i Severna Makedonija, u sedmom Estonija, Bugarska, Švedska i Australija, dok će osmi šešir biti poznat posle preliminarnih kvalifikacija.

Srbija će rivale dobiti iz četvrtog, petog i osmog šešira, pojasnila je FIBA Evropa. Žreb je na programu je u ponedeljak sa početkom u 12.15.

Kvalifkacije za Evropsko prvenstvo startuju u februaru sledeće godine i traju tačno godinu dana sa ukupno četiri “prozora”.

Danas objavljeno

Skoro nemoguće: Pogodite Piksijev idealan tim u Ligi nacija

Vanja A

Amerikanci prate ABA Ligu: Mladi igrači koji će vas oduševiti

Vanja A

Vraća se Kavaj Lenard

Vanja A

Ostavite komentar