3. Augusta 2019.

Košarac pisao Ustav bez Srpske

Big Portal

Mektić tvrdi da Stašu Košarca, kako ga on naziva “`ustavotvorca’ ne treba uzimati ozbiljno jer je on 2005. godine pisao Ustav Republike BiH u kome nije bilo RS kao entiteta i svašta još nešto što znači da je ovo obično demagoško lupetanje”.

“Šarovićeve izjave su tragikomične jer on nema mandat da bilo kome bilo šta nudi ili daje. Takav mandat nije dobio od srpskog naroda na proteklim opštim izborima”, naglasio je Košarac u izjavi za Srnu.

“Ovog ‘ustavotvorca’ ne treba uzimati ozbiljno jer je on 2005. godine pisao Ustav Republike BiH u kome nije bilo RS kao entiteta i svašta još nešto što znači da je ovo obično demagoško lupetanje”, napisao je Dragan Mektić na svom Twitteru komentarišiću današnje izjave Košarca.

Podsjetimo, predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Staša Košarac ocijenio je “paradoksalnom i tragikomičnom” izjavu predsjednika SDS-a Mirka Šarovića u kojoj izražava spremnost da ključne pozicije u institucijama Bosne i Hercegovine ponudi Demokratskom narodnom savezu i Socijalističkoj partiji.

“Šarovićeve izjave su tragikomične jer on nema mandat da bilo kome bilo šta nudi ili daje. Takav mandat nije dobio od srpskog naroda na proteklim opštim izborima”, naglasio je Košarac u izjavi za Srnu.

On je podsjetio da, prema Ustavu i važećim zakonima, izabrani član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz Republike Srpske Milorad Dodik ima mandat da donosi odluke o imenovanju predsjedavajućeg Savjeta ministara, pogotovo u situaciji kad je riječ o kadru iz reda srpskog naroda.

“Šarović može biti u situaciji da nekom nešto nudi samo ako za to dobije saglasnost druga dva člana Predsjedništva BiH, Šefika Džaferovića i Željka Komšića, koji treba da preglasaju srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika. Ako je to Šarovićeva namjera i ako na taj način SDS želi da ostane na vlasti u zajedničkim institucijama, onda neka tako i uradi”, poručio je Košarac.

(SB)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare