Kosačov: Podgorica bi sada mogla odustati od antiruske orijentacije - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Kosačov: Podgorica bi sada mogla odustati od antiruske orijentacije

Šef Međunarodnog komiteta Savjeta Ruske Federacije Konstantin Kosačov izjavio je da bi Crna Gora nakon parlamentarnih izbora mogla da promijeni strateški kurs i da odustane od antiruske orijentacije.

“Sudeći po svemu, u Crnoj Gori se nakon parlamentarnih izbora može promijeniti ne samo raspored političkih sila, nego i strateški kurs. Stranka Mila Đukanovića, koja je vladala tri decenije, prvi put ne dobija većinu. Ovog puta nisu uspjeli da odigraju na rusku kartu koju su bacali u sami centar predizborne kampanje”, napisao je Kosačov na Facebooku.

On je istakao da je Đukanović “evropsko pokroviteljstvo” plaćao pro-NATO i antiruskom orijentacijom.

Kosačov pretpostavlja da postoji mogućnost da se ponovo vidi drugačija Crna Gora koju su vijekovima sa susjednom Srbijom i bliskom Rusijom povezivali zajednički interesi i iskrene simpatije, i koju Rusi danas toliko vole, uprkos političkim neslaganjima”.

“Srećno, Crna Goro!”, poručio je ruski senator.

U Crnoj Gori juče su održani parlamentarni i lokalni izbori, a na osnovu 98,55 odsto obrađenog uzorka, Demokratska partija socijalista osvojila je 35,12 odsto glasova, a koalicija “Za budućnost Crne Gore” 32,52 odsto.

TANJUG

Danas objavljeno

Čeka se optužnica

M.

Incident u Parizu: Automobilom uletio u kafić, ima žrtava

M.

Zemlje koje su uvele obaveznu vakcinaciju za određene grupe

M.

Ostavite komentar